Az Intelt még az ág is húzza, itt az újabb sebezhetőség

2018. március 28.
5.1901
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Amerikai biztonsági szakemberek publikáltak egy tanulmányt, amelyben azt részletezik, hogy az Intel által kiadott processzorok nem csak a Spectre és a Meltdown rést tartalmazzák, hanem egy másik, szintén nagy problémákat okozható hátsó kaput is.

Előbbi kettőn nagyjából túl van már az Intel, erre szegény embert az ág is húzza elven itt az újabb csapás, amelyet BranchScope-nak neveztek el, és ez számos generációt érint, köztük a Sandy Bridge, Haswell és Skylake családot.

Az AMD-ről nem esett szó a publikációban, ezzel szemben hosszasan részletezik, hogy a CPU mely részén és hogyan képes kifejteni hatását a BranchScope sebezhetőség. Ennek kihasználásával rosszakaróink hozzáférést szerezhetnek az eszközünk felett, valamint ezzel párhuzamosan akár érzékeny információkat is megkaparinthatnak.

Az újdonság mutat hasonlóságot a Spectre és Meltdown folthoz, ugyanis ez is a CPU belső működési elvét támadja, de a BranchScope képes elkülönő sebezhetőséget alkotni, amely után hiába érkezik javítás, nem jelent majd védelmet ez ellen.
publikáltak egy tanulmányt, amelyben azt részletezik, hogy az Intel által kiadott processzorok nem csak a Spectre és a Meltdown rést tartalmazzák, hanem egy másik, szintén nagy problémákat okozható hátsó kaput is.'>
6 hozzászólás

Porthos

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Ez nem az Intel éve. röhögő smiley

válasz erre

VDemon

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Ez órási szívás már megint. szomorú smiley

válasz erre

inkognito

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

De jó tudni ezeket.

válasz erre

Harder

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Valamit nagyon elkúrt ez a banda. meglepett smiley

válasz erre

Tommy

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Na baszki, szuper. wtf smiley

válasz erre

DarkZer0

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Na ez azért már nem semmi. Még szerencse, hogy időben Ryzen-re váltottam...

válasz erre