Az intelligens robotok könnyen befolyásolhatják a gyerekeket

2018. augusztus 18.
2.1331
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy egészen meglepő kutatási anyagot hozott le a BBC a Plymouth Egyetem munkatársaira hivatkozva, akik kíváncsiak voltak arra, hogy az intelligens robotok vajon milyen hatást képesek gyakorolni gyermekeinkre.

A kísérletek során kisiskolásokat ültettek le robotok társaságában, miközben a kicsiknek különféle feladatokat kellett megoldaniuk, és az esetek jelentős többségében a robotok képesek voltak meggyőzni őket még akkor is valaminek az ellenkezőjéről, ha a gyerekek egyébként biztosan tudták a választ a kérdésre.

A szakemberek egyelőre nem találtak magyarázatot az esetre, de nem tartják kizártnak, hogy nem is annyira a robotok jelenléte, mint inkább az zavarhatta össze a gyerekeket, hogy egyszerre több gép is volt mellettük, noha a felnőttek esetében a tömeges jelenlét ellenére sem került sor ilyen mértékű befolyásolásra, mi a robotizáció térnyerése miatt egy egészen ijesztő jövőképet fest le előttünk.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

6 éve, 1 hónapja és 4 napja

Így tudják őket a neten is megvezetni. Pontosan ugyanígy. szomorú smiley

válasz erre

Porthos

6 éve, 1 hónapja és 4 napja

A gyerekek meggyőzhetők, mert még csak tanulnak, hisznek nekünk és ezek szerint a robotoknak is. Az a baj amikor felnőttet vezetnek meg így.

válasz erre

Levi87

6 éve, 1 hónapja és 4 napja

Sajnos a felnőtteket is...

válasz erre

Harder

6 éve, 1 hónapja és 5 napja

Nagyon befolyásolhatók sajnos. szomorú smiley

válasz erre

inkognito

6 éve, 1 hónapja és 5 napja

A gyerekek köztudottan befolyásolhatók.

válasz erre