Az Intel vezérigazgatója szerint a chiphiány már 2024-ig is eltarthat

2022. április 30.
51.7921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Az Intel vezérigazgatója többször bocsájtkozott már jóslatokba a chiphiánnyal kapcsolatosan, legújabb nyilatkozatban arról beszélt hogy a jelenlegi állapot akár 2024-ig is eltarthat, amihez természetesen köze van a járványnak és a jelenleg is tartó orosz-ukrán inváziónak.

Legutóbb még 2023-ra várta a chiphiány megszűnését, azonban legutóbbi nyilatkozatában már egy évvel kitolta ezt az időpontot. A vállalat vezetője, Pat Gelsinger azt azonban kiemelte: az Intel egyelőre nagyon jól tudja kezelni az ellátási láncból fakadó hiányosságokat és az ő részükről nem lesz semmilyen fennakadás a fogyasztók kiszolgálásában.

Ahhoz azonban, hogy egy ekkora vállalat is tudja tartani magát a terveihez, szükséges a beruházások növelése, így a franciaországi és németországi "Szilícium-völgy" fogja a számukra kitermelni azt a pluszt, amivel a félvezetőgyártás is rugalmasabb lehet. A cég 2022-es első negyedévének a beszámolóján azért bíztató hírekkel is szolgált. Az összegzőben tulajdonképpen azt emelték ki, hogy maga az iparág oldaláról merülnek fel kétségek, hogy képesek lesznek-e az új gyártósorokon készülő termékek friss áruk iránti keresletet kielégíteni.

A CPU-k és a GPU-k, illetve a játékkonzolok voltak a hiányállapot leginkább érintett termékei, de úgy tűnik lassan a kereslet-kínálat kezd egyenlítődni. A hálózati chipgyártók viszont még mindig küzdenek a chiphiánnyal.
4 hozzászólás

Porthos

2 éve, 25 napja

Annyira király hogy mindig biztat... röhögő smiley

válasz erre

inkognito

2 éve, 25 napja

Most már ez lesz? Mindig chip hiány.

válasz erre

Mordorer

2 éve, 25 napja

Már meg sem lepődöm... :|

válasz erre

TEchie

2 éve, 25 napja

Csodás. szomorú smiley

válasz erre