Az Intel megvillantotta a Thunderbolt 4 csatlakozót, ami nem lesz gyorsabb, mint a Thunderbolt 3

2020. január 09.
10.9041
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Intel a CES 2020 alkalmából megvillantotta egy kicsit a következő generációs Thunderbolt csatlakozót, azonban hiába szerettünk volna minden részletet megtudni róla, egyelőre sajnos nem igazán sikerült.

Annyit azért megtudtunk, hogy a Thunderbolt 4 érkezésére még várni kell egy kicsikét, de azt már biztosnak vehetjük, hogy a csatlakozó az USB 3.2 második generációs szabványára épül fel, vagyis a 10 Gbps-os verzióra, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a sebesség tekintetében semmiféle előrelépéssel sem számolhatunk majd.

A maximális átviteli sebesség tehát vélhetően megmarad majd 40 Gbps-os maximumon, de hogy mégis mikor kerül bevezetésre az új technológia, azt az Intel nem kötötte az orrunkra, noha ez nem meglepő annak fényében, hogy a Thunderbolt 4 kapcsán nem is egy direkt erről szóló prezentáció során hallottunk, hanem a Tiger Lake processzorok felvezetésekor említették meg.
4 hozzászólás

inkognito

4 éve, 7 hónapja és 1 napja

Nem sok az újdonság.

válasz erre

Huginn

4 éve, 7 hónapja és 1 napja

Ennyi alapján ez egy hasznos újításnak tűnik... Vagy a csatlakozójukon is volt biztonsági rés, aztán új verzió formájában jön a javítás mosolygó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 7 hónapja és 1 napja

Akkor miben változik? meglepett smiley

válasz erre

Hentes

4 éve, 7 hónapja és 1 napja

Azért annyi sebesség bőven elég mindenhez...

válasz erre