Az Intel megerősítette a Haswell-E részleteit

2013. december 30.
5971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az Intel megerősítette a Haswell-E "úti-térképet", mely szerint az új processzor 8 magos, a következő generációs X99 lapkakészlettel együtt érkezik és támogatja a DDR4 memóriát.

Az Intel Haswell-E sorozat maximum 8 magot tartalmaz, 16 szálat kezel, ára 999 US$.

Az új processzor 2014 harmadik negyedévében kerül forgalomba. A tervezők a lapkára integrálták a memóriavezérlőt is, mely támogatja a DDR4 memóriát, de csak 2133MHz-ig. Az Intel ?high end? processzorok spektrumában a Haswell-E az Ivy Bridge-E utódja és két osztályba vannak sorolva: ?K? és ?X?. Mind a két osztály teljesen reteszeletlen lapkákat tartalmaz.

A fő különbség a K és az X lapkák között CPU csatlakozóaljzatban van. Az X99 lapkakészlet USB 3.0 kapukat és tíz 6Gb/s SATA kaput tartalmaz. A Haswell-E elődjéhez hasonlóan 22 nm-es technológiával készül, és támogatja a Hyper-Threading, Turbo Boost 2.0 és a PCI-E 3.0 technológiákat.
Több forrás szerint az Intel a ?high end? spektrumba tartozó processzorokat a júniusi Computex 2014 kiállításon és vásáron jelenti be. A X99 lapkakészlet szállítása kicsit korábban, áprilisban kezdődik.
nincs még hozzászólás