Az Intel ismét egy évet csúsztatta a 10nm-es processzorok érkezését

2018. április 30.
3.7691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Miközben Tajvanon már megindult az első 7nm-es lapkák gyártása, az Intel képtelen kilépni a 14nm-es korlátok közül, ezáltal legutóbbi közleményükből kiderült, hogy a korábbi tervekkel ellentétben mégsem hoznak idén 10nm-es processzorokat.

Ez azért kiemelkedően ciki a gyártónak, mert annak idején elsőként jöttek volna elő ilyen lapkákkal még 2015-ben, azonban folyamatosan csúsztatták a megjelenést, amire a legfrissebb hírek szerint már csak 2019-ben kerülhet majd sor.

Brian Krzanich, az Intel ügyvezetője kiemelte, hogy bár vannak már náluk 10nm-es lapkák, azonban képtelenek elindítani a sorozatgyártást, ezáltal a cég az idén még biztosan megmarad a 14nm-es technológiánál, ami részükről jelentősen lelassítja a technológiai fejlődést.

A 10nm-es gyártástechnológia ugyanis képes lenne a hatékonyság és a teljesítmény tekintetében is fejlődést garantálni, de amíg erre nem kerül sor, az Intel tovább trükköz majd a magok számával, a memória sávszélességének tologatásával vagy az órajelek húzogatásával.
3 hozzászólás

Fikarc

6 éve, 6 hónapja és 2 napja

Elmegy mellettük a teljes piac. Már az Apple is saját procit akar, a mobilokhoz nincs Intel, a többi piac meg zsugorodik, vagy épp erősödik benne az AMD. Földbe fognak állni előbb utóbb így.

válasz erre

TEchie

6 éve, 6 hónapja és 2 napja

Nem tudom mit csinál mostanában az Intel de hogy komoly problémák vannak náluk, az biztos.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 6 hónapja és 2 napja

Komoly bal****kodás megy ott mostanában.

válasz erre