?>

Az Intel formálisan is bemutatta a Thunderbolt 4 csatlakozót

2020. július 09.
1.5771
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb szintet lép hamarosan az Intel nevéhez köthető Thunderbolt csatlakozó, így a gyártó a negyedik generációról elmondta, hogy közel sem a sebesség növelésére koncentrál, noha az USB Type-C csatlakozás nem változik.
 

Ez azért nagyszerű hír, mert a visszafelé kompatibilitás rögtön adott lesz, noha a Thunderbolt 4 esetében már elérhető az USB 4 szabvány támogatása, de az Ethernet, a PCI Express és a DisplayPort sem marad ki a sorból, 40 gigabit/másodperc sebesség mellett, amit a későbbiekben optikai kábeles opcióval tudnak majd megnövelni.

A Thunderbolt 3-hoz képest a negyedik generáció képes lesz PCI Express protokollon keresztül 32 gigabit/másodperces sebességre a korábbi 16 helyett, míg DisplayPort esetében akár már két darab 4K-s kijelzővel is megbirkózik a rendszer, sőt a 8K is támogatott lesz.

Bár a Thunderbolt 4 nyitva hagyja a kaput annak érdekében, hogy a gyártók saját csatlakozót készítsenek hozzá, de vélhetően a többség inkább marad majd az USB 4 szabványnál. Az újdonsággal várhatóan a Tiger Lake fejlesztésekkel érkező hardvereknél találkozhatunk majd először.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

inkognito

8 hónapja, 1 hete

Kiváncsi leszek hogy működik majd élesben.

válasz erre

Levi87

8 hónapja, 1 hete

Kíváncsi leszek, benne marad-e a Macekben, miután chipet cserélnek.

válasz erre

Gólem

8 hónapja, 1 hete

Nem kapkodták el a váltást. És ahhoz képest nem valami nagy a fejlődés.

válasz erre

Harder

8 hónapja, 1 hete és 1 napja

Gondolom 2021-től lesznek a cuccokban.

válasz erre

Fikarc

8 hónapja, 1 hete és 1 napja

40 gigabit/másodperc már nem gyenge!

válasz erre