Az Intel drasztikusan megnöveli a notebookok üzemidejét

2018. június 06.
4.1331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Miután a Qualcomm előállt egy minimális fogyasztással rendelkező Windows 10-kompatibilis Snapdragon lapkával, várható volt, hogy az Intel is csatlakozik a bulihoz, és vagy egy új lapkával, vagy valami forradalmi újítással próbálják felvenni velük a versenyt.

Mint kiderült, ők inkább utóbbi mellett döntöttek, a Computex kiállításon ugyanis bejelentették, hogy miután a modern noteszgépek fogyasztását jellemzően a kijelzők növelik meg, ezért a Sharp és az Innolux közbenjárásával kidolgoztak egy olyan technológiát, amivel drasztikusan csökkenteni tudják a kijelzők fogyasztását.

Sajnos az Intel egyelőre csak üres ígéretekkel szolgált a téma kapcsán, ezáltal nem tudni, hogy milyen technológia áll a háttérben, ellenben találmányukat egy Dell XPS 13 noteszgéppel a gyakorlatban is bemutatták már, így a teszteken kiderült, hogy a processzor megpiszkálásával akár 4-8 órával is növekedhet az akkumulátor üzemideje.

Az Intel drasztikusan megnöveli a notebookok üzemidejét - 2. kép

Az Intel új energiatakarékos megoldása a szakértők szerint abból fakadhat, hogy a csapat rálelt egy megoldásra, mely jobban kihasználja a processzorok, illetve a beépített grafikus vezérlők, valamint a kijelzők közötti együttműködést. Hogy az új technológia mikor kerülhet bevetésre élesben, az egyelőre nem derült még ki.
3 hozzászólás

Harder

6 éve, 4 hónapja és 14 napja

Aztán majd kiderül egy újabb bug, ami felére viszi le az akksi kapacitását. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 4 hónapja és 14 napja

Az Intelnek már azt sem hiszem el amit kérdez. röhögő smiley

válasz erre

Levi87

6 éve, 4 hónapja és 14 napja

Hiszem ha látom.

válasz erre