Az Intel bugok miatt késik a következő Ubuntu 16.04 patch

2018. január 28.
1.6701
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Canonical bejelentette, hogy az esedékes patch, amit az Ubuntu 16.04-es verziójához készítettek nem az eredetileg kijelölt időpontban fog érkezni, az ok pedig a Spectre és a Meltdown sebezhetőség.

A tervek szerint 2018. február 15-én jött volna a sorban a negyedik patch, ami az Ubuntu 16.04 LTS variánsához készült, ám az időközben felfedezett, és sok problémát okozható Spectre és Meltdown bug közbeszólt.

A Xenial Xerus legújabb javításában figyeltek egyéb komponensek verziószámára is, így megkapta volna az Ubuntu 17.10 Artful Aardvark grafikus stack-jét és az ott használt Linux Kernelt is, de a Canonical egy kis időt kért, hogy a fentebb írt hibákat is foltozni tudják.

Lukasz Zemczak nem árult el új dátumot, mivel még a csapat sem tudja mennyi időre is van szükségük, de hozzávetőlegesen pár hét extra szükséges lesz, így vélhetően csak márciusban kapjuk meg a csomagot az LTS támogatással bíró operációs rendszerhez.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 22 napja

Ésszerű magyarázat de nekem sem tűnik logikusnak. Itt valami más lehet a háttérben.

válasz erre

TEchie

1 éve, 22 napja

Ez nagyon mondvacsinált indoknak tűnik nekem...

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 23 napja

De hát eddig is benne volt a rendszerben. Azzal hogy kiadták volna most, annyi változott volna hogy modernebb lesz minden.

válasz erre

betyár

1 éve, 23 napja

Én megértem h késnek. Minek adják ki ha utána egyből kell javítani.

válasz erre

VDemon

1 éve, 23 napja

Hát azért kiadhatták volna és jött volna egy későbbi patch.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink