Az Intel bemutatja a 6. generációs Intel? Core?-t

2015. szeptember 02.
8931
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az Intel Corporation a mai napon mutatta be a 6.

generációs Intel? Core? processzor-családot, azaz a vállalat valaha gyártott legjobb processzorait. A bejelentés fordulópontot jelent az emberek és a számítógépek viszonyában. A 6. generációs Intel Core processzorok még jobb teljesítményt és valóságos felhasználói élményt nyújtanak minimális energiafogyasztás mellett, valamint egy sor különböző eszköztípust támogatnak ? az ultramobil Compute Sticktől kezdve a 2 az 1-ben készülékeken és all-in-one asztali számítógépeken át egészen a mobil munkaállomásokig.

A 6. generációs Intel? Core? processzorok új mércét állítanak fel a minden korábbinál vékonyabb kialakításukkal, valamint azzal, hogy fél másodperc alatt használatra kész állapotba kerülnek, és a legtöbb ma használt számítógép teljesítményének akár két és félszeresét, az akkumulátoros üzemidejének pedig háromszorosát nyújtják.
A 6. generációs Intel Core processzorok és a Microsoft Windows? 10 egymáshoz lettek optimalizálva: új felhasználói élményt nyújtanak, megszüntetik a számítástechnikában előforduló leggyakoribb problémákat, valamint még biztonságosabbá teszik a számítógépek működését és használatát.
A 6. generációs Intel? Core? processzor-család minden korábbinál könnyebben méretezhető, s ezzel a legváltozatosabb kialakítású eszközökben használható: a legkisebb Compute Sticktől kezdve a széles képernyőjű asztali számítógépeken át egészen a mobil munkaállomásokhoz tervezett Intel Xeon lapkáig.



Napjainkban több mint 500 millió darab négy-öt éves, vagy annál idősebb számítógép van használatban világszerte. Ezek a bekapcsológomb lenyomására lassan élednek fel, az akkumulátoruk sem bírja túl sokáig, és nem képesek kihasználni a ma rendelkezésre álló legújabb technológiák előnyeit. Az Intel iparágon belül vezető 14nm-es gyártástechnológiájához tervezett új Skylake mikroarchitektúrára épülő 6. generációs Intel Core processzorok az átlagban 5 éves számítógépek teljesítményének akár két és félszeresét, akkumulátoros üzemidejük háromszorosát és grafikai teljesítményük harmincszorosát nyújtják, ezzel pedig folyamatos, akadásmentes, játék- és videózási élményt biztosítanak. Az új lapkákat tartalmazó számítógépek fele olyan vékonyak és könnyűek is lehetnek, mint a korábbiak, hamarabb hozhatók használatra kész állapotba, az akkumulátor kapacitása pedig gyakorlatilag egész nap kitart.


?A 6. generációs Intel Core processzoraink a számítástechnikában valaha látott legfontosabb előrelépést képviselik? ? mondta Kirk Skaugen, az Intel alelnöke és a Client Computing Group ügyvezetője.
?Az új, 6. generációs Intel Core-alapú rendszerek reszponzívabbak mint valaha, teljesítményük, akkumulátoros üzemidejük is nagyobb, és biztonságosabbak. Emellett elképesztő dolgokat tesznek lehetővé: jelszó helyett arcunk felismerésével léphetünk be rajtuk, vagy a beszédparancsainkra válaszolnak. A 6. generációs Intel Core processzorok, a Windows 10 és a PC gyártók elképesztő új rendszereinek bámulatos kombinációit látva nyugodtan elmondhatjuk, hogy most jött el az ideális alkalom arra, hogy új számítógépet vásároljunk.?

Új készülékek egész sora használja a 6. generációs Intel Core processzorokat

Az új, 6. generációs Intel Core processzor-család lehetővé teszi az Intelnek, hogy különféle kialakítású, eltérő teljesítményű eszközök mindegyikét kiszolgálja. A vezető prémium kategóriás táblagépek teljesítményének kétszeresét nyújtó Intel? Core?M processzorok között mostantól megtaláljuk az Intel Core m3, m5 és m7 azonosítójú modelleket, amelyek segítségével a vásárlók még egyszerűbben választhatják ki azt az Intel Core M készüléket, amely legjobban megfelel a saját igényeiknek. Az Intel Compute Stickek választéka is tovább bővül egy, a 6. generációs Intel Core processzorral működő modellel.

Az Intel processzorok új generációjának egyes tagjai a mobil készülékekhez készített újdonságnak számítanak: a ?K? SKU jelű mobilprocesszorok a névlegesnél magasabb órajelen is működtethetők, vagyis overclockolhatók. Ezzel a lehetőséggel a Az új, négymagos Intel? Core? i5 processzorral szerelt eszközök akár 60 százalékkal nagyobb mobil multitasking teljesítményt nyújthatnak. Az Intel? Xeon? E3 processzor-család pedig már mobil munkaállomásokhoz is elérhetővé vált. A 6. generációs Intel Core processzorok jelentős javulást hoznak el a grafikus teljesítmény terén is: lenyűgöző vizuális élményt garantálnak a játékoknál, valamint impozáns tartalomkészítést és médialejátszást tesznek lehetővé 4K-s felbontású videoanyagok használata esetén is. Az új Intel? Speed Shift technológiájával a mobil eszközök reszponzivitása is javul, például egy képszerkesztés során 45 százalékkal gyorsabban legenerál a gép egy szűrőt.

Ezen kívül a 6. generációs Intel Core és Intel Xeon processzorok egy sor egyéb újdonságot kínálnak: egyre több eszköz érkezik majda Thunderbolt? 3 technológiát támogató, USB Type-C formátumú csatlakozóval, így egyetlen, kompakt méretű port képes minden típusú feladatot ellátni. Egy sor új 6. generációs Intel Core processzorral felszerelt notebookban, 2 az 1-ben készülékben és asztali egybegépben  lesz hozzáférhető az Intel? RealSense? kamera, amely a mélységérzekelés új dimenzióit teszi lehetővé, és olyan háromdimenziós felhasználói élményt nyújt, amely révén az emberek élethű 3D-s szelfiket készíthetnek, és oszthatnak meg. A kamerával térben lehet beszkennelni tárgyakat, és kinyomtatni azokat 3D-nyomtatóval, de a kamera is lehetővé teszi, hogy videohívások közben virtuális háttereket helyezzenek maguk mögé a felhasználók.

A 6. generációs Intel Core lapkák támogatják a vállalat ?No Wires? kezdeményezését az Intel? WiDi és Pro WiDi technológiákkal működő vezeték nélküli kijelzőknél elérhető legmagasabb szintű vizuális élmény érdekében. Ez a technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vezetékhalmok nélkül, könnyedén jelenítsék meg a számítógépükön tárolt tartalmaikat a televízión vagy a monitoron.

https://www.youtube.com/watch?v=V4nO2X8sY1s

A Windows? 10 és a 6. generációs Intel Core processzor család párosításával a technológia gördülékenyebb és természetesebb kezelését biztosító olyan segédleteket is kapunk, mint például a Windows Cortana beszédfelismerő* és a Windows Hello*. Az Intel RealSense kamerát és a Windows Hellót is tartalmazó készülékeknél a felhasználók arcfelismerés révén is biztonságosan bejelentkezhetnek. Az Intel Security True Key? technológiája még biztonságosabbá teszi a készülékekbe vagy a weboldalakra való bejelentkezést, s használata szükségtelenné teszi, hogy minden oldal jelszavát külön meg kelljen megjegyeznünk.

Hamarosan: Intel? Iris? grafika, Intel? vPro? vállalkozásoknak, és IoT termékek

Az elkövetkező hónapokban az Intel több mint 48 processzort készül piacra dobni a 6. generációs Intel Core processzor-családon belül, köztük az Intel? Iris? és az Iris Pro integrált grafikus processzorokat tartalmazó típusokat, illetve a mobil munkaállomásokhoz tervezett Intel Xeon E3-1500M lapkacsaládot, valamint a vállalatok általi és üzleti felhasználásra szánt 6. generációs Intel vPro processzorokat. Számos, különféle kialakítású készülékkel jelentkeznek a gyártók már most és az elkövetkező hónapokban világszerte. Ezen kívül az Intel több mint 25 terméket kínál Internet of Things (IoT), vagyis a dolgok internetén alapuló megoldásokban való felhasználásra, hosszú, akár 7 éves utánpótlással és több TDP szinten is elérhető hibajavító kóddal (Error Correcting Code ? ECC). A kiskereskedelem, az egészségügy, az ipar, valamint a digitális megfigyelési és biztonságtechnikai ipar számára is komoly előnyt jelentenek a 6. generációs Intel Core processzorok technológiai újdonságai és a különféle kialakítású IoT-megoldások.
nincs még hozzászólás