Az Instagram elárulta, hogy mi alapján kerülnek a bejegyzések az idővonalra

2018. június 04.
3.9461
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Mióta az Instagram elvetette a kronologikus megjelenítést a bejegyzések idővonalán, azóta senki sem tudja biztosan, hogy a háttérben meghúzódó algoritmus pontosan mi alapján válogatja ki az ott megjelenő bejegyzéseket.

A közösségi oldal azonban a minap végre megpróbálta megmagyarázni az algoritmus működésének alapjait, ezáltal kiderült belőle, hogy a Facebookhoz hasonló elv mentén dolgozik, és három dolog határozza meg egy poszt kikerülését, illetve láthatóságát, mégpedig a frissesség, az érdekesség, illetve a bejegyzés készítőjével ápolt kapcsolatunk.

A három dolog közül a frissesség nem szorul különösebb magyarázatra, ellenben az érdekességi faktort azzal magyarázta az Instagram, hogy az oldal figyeli aktivitásunkat, és igyekszik az érdeklődési körünkhöz igazodó bejegyzéseket a szemünk elé tárni.

A kapcsolati státusz már egy kicsit egyszerűbb dolog, ezzel kapcsolatban csak azt nézi az algoritmus, hogy az adott poszt írójával milyen gyakran tartjuk a kapcsolatot, mennyit lájkoljuk az ő bejegyzéseit és így tovább.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

6 éve, 3 hónapja és 24 napja

Mindegy mivel magyarázzák, egy rakás **** most.

válasz erre

Levi87

6 éve, 3 hónapja és 24 napja

Valahoyg sejtettem hogy ez a metódus. MOst komolyan erről adtak ki egy sajtónyilatkozatot? röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

TEchie

6 éve, 3 hónapja és 24 napja

Komolyan van aki ezt eddig nem tudta? meglepett smiley Hát teljesen egyértelmű.

válasz erre