Az Instagram egy MI eszközt tesztel, ami az arc szkennelésével ellenőrizné életkorunkat

2022. június 23.
44.6671
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A közösségi média vállalat a Yoti cég által készített új mesterséges intelligencia eszközt tesztel, mely képes szkennelni az arcot és ezzel megállapítani, hány éves a felhasználó, ezzel szeretné a jövőben kiszűrni azokat a felhasználókat, akik nem töltötték még be a 13 életévüket.

Hivatalosan csak a 13. életévüket betöltött emberek regisztrálhatnak az Instagrammot, ám sajnos sokszor ennél fiatalabb felhasználói is vannak a közösségi médiának, amit nehéz szűrnie a vállalatnak. Sokáig nem is törekedett arra a cég, hogy kiszűrje a fiatalkorúakat, ám 2019-ben eljutottak odáig, hogy megkérdezzék a születési dátumot regisztrációkor.

Miután rengeteg kritika érte a képmegosztó applikációt, egyre több életkor-ellenőrző funkciót vezetett be, több kevesebb sikerrel, a rendszer könnyedén átverhető. Most a Yoti céggel együttműködve tesztelik azt a mesterséges intelligenciát, mely képes szkennelést követően megállapítani hány évesek vagyunk. Ha ez beválik, akkor a jövőben könnyedén ellenőrizheti a cég mindenféle igazolvány nélkül, hogy ki használja az applikációt.
3 hozzászólás

techiii

1 éve, 10 hónapja és 27 napja

Ennek sincs sok értelme.

válasz erre

login_password

1 éve, 11 hónapja

Azért ez nem a legjobb megoldás.

válasz erre

TEchie

1 éve, 11 hónapja

Volt már ilyen, valami nyílt forráskódú projektként is.

válasz erre