Az Instagram azért menesztette egyik partner startupját, mert adatokat gyűjtöttek a felhasználókról

2019. augusztus 09.
2.8481
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyre szigorúbban veszik végre az adatvédelmet a közösségi oldalak, így a Business Insider beszámolója szerint az Instagram nemrégiben azért szakította meg partneri kapcsolatát a Hyp3r nevű startuppal, mert azok adatokat gyűjtöttek a felhasználókról.

A vád szerint a kis vállalat felhalmozott adatokat a profilokból - főként a helyadatokra mentek rá -, még a Stories-ba küldött tartalmakat is mentették, sőt mi több, a marketinges cég mindezt egy biztonsági résen keresztül tette, tehát nagyon jól tudták mindvégig, hogy megsértik a szabályokat és a felhasználási feltételeket.

A Hyp3r mindezt azzal a céllal végezte, hogy sokkal célzottabb hirdetésekkel tudják bombázni a felhasználókat, amit a startup nem tagadott, ellenben vezetője kijelentette, hogy soha nem nyúltak személyes adatokhoz, ennek megfelelően a cég mindvégig megfelelt az adatvédelmi irányelveknek.
beszámolója szerint az Instagram nemrégiben azért szakította meg partneri kapcsolatát a Hyp3r nevű startuppal, mert azok adatokat gyűjtöttek a felhasználókról.'>
3 hozzászólás

Direktor

5 éve, 13 napja

Óriási poén! röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

TEchie

5 éve, 13 napja

Ezt elég vicces olvasni egy Facebook cégtől. röhögő smiley

válasz erre

betyár

5 éve, 13 napja

Folyamatosan lopják nem csak ők mások is.

válasz erre