Az ígéret szép szó: elérhető lett az Ubuntu Budgie 17.04 daily build

2017. január 06.
4.5371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az Ubuntu Budgie fejlesztői csapata is visszatért a karácsonyi és szilveszteri pihenőről, ráadásul ígéretükhöz híven elérhetővé tették a Zesty Zapus-ra épülő Budgie verzió daily build-jét.

Még 2016 év végén fogadkoztak, hogy az év forduló környékén megjelenik a várt Ubuntu Budgie 17.04 daily build ISO-ja. Szilveszter és újév környékén kicsit erősödtek azok a kommentek, hogy elmúlt az időszak, amikorra ígérték. Kis csúszással ugyan, de a mai napon végre letölthetővé vált.

Az Ubuntu Budgie 17.04 az áprilisban debütáló Zesty Zapus Ubuntu alapjaiból építkezik, de az asztali környezet a Budgie desktop, amelyet a népszerű és közkedvelt Solus Projekt kereteiben fejlesztett Solus OS-ből ismerhetünk.

A motorháztető alatt a legutóbbi, és a következő Ubuntu-ban is megtalálható Linux Kernel 4.9 dolgozik, míg a Budgie Dekstop asztali környezetből a 10.2.9 került a képfájlba. Applikációkból pedig az alábbiak találjuk a mostani verzióban: Chromium, Geary email kliens, Transmission, Plank dock, LibreOffice és a GNOME Stack-ből ismert programok, mint például a Maps, a Photos, a Weather, a Calendar és a Contacts.
1 hozzászólás

zender

1 éve, 5 hónapja és 25 napja

Meg is nézem szépen.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink