Az FDA szerint sincs összefüggés az okostelefonok sugárzása és a daganatos betegségek között

2020. február 14.
5.6131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Évek, sőt évtizedek óta tartja magát a tévhit, miszerint az okostelefonok, illetve korábban a mobiltelefonok sugárzása, illetve a daganatos megbetegedések kialakulása között összefüggés van, noha ezt korábban számtalan tanulmány megcáfolta már.

Most pedig az FDA, az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala adott ki egy közleményt a Bloomberg közbenjárásával arról, hogy miután átnézték a téma kapcsán megjelent legtöbb témába vágó tanulmányt és kutatási anyagot, azt találták, hogy a telefonok sugárzása semmilyen negatív hatást sem gyakorol az emberi szervezetre a daganatos megbetegedések kapcsán.

A szervezet azért tartotta fontosnak, hogy megszólaljon a témában, mert az 5G terjedése miatt egyre több helyről hallani, hogy az erős sugárzás milyen komoly egészségügyi kockázatokat rejt magában, azonban az FDA szerint erre semmiféle bizonyíték nincs, noha arra kérik a kutatókat, hogy továbbra is folytassák a kísérleteket.
4 hozzászólás

petrovicsz

4 éve, 6 hónapja és 13 napja

Megnyugtató lenne, csak kár hogy lövésük nincs a hatásokról valójában. Akkor mondjuk azt is meg tudták volna mondani előre hogy egy plusz csont lesz majd az emberek fülében a mobilok miatt.

válasz erre

Direktor

4 éve, 6 hónapja és 13 napja

Úgy legyen!

válasz erre

Harder

4 éve, 6 hónapja és 13 napja

Nem mintha bármit is tudnánk ellene tenni...

válasz erre

Fikarc

4 éve, 6 hónapja és 13 napja

Az az igazság, hogy nem hiszek nekik. De mivel nincs mit tenni, és telefont is használok, ezért olyan mindegy...

válasz erre