Az FAA ismét engedélyezi a Virgin Galactic számára az űrrepüléseket

2021. szeptember 30.
55.2741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Virgin Galactic számára ismét engedélyezték a felszállást, lévén az Egyesült Államok Szövetségi Légiközlekedési Hivatala (FAA) befejezte hathetes vizsgálatát a Virgin Galactic VSS Unity szuborbitális űrrepülőgépének július 11-ei tesztrepülése kapcsán.

A szóban forgó inofmrációt most jelentették be szerdán, azaz szeptember 29-én az ügynökség illetékesei. A július 11-ei küldetés fontos mérföldkő volt a Virgin Galactic számára, tekintve hogy ez volt a társaság negyedik űrrepülése és az első teljes körű legénységi utazása az űrbe.

Az augusztus 11-én kezdődött vizsgálat megállapította, hogy a Unity július 11-ei leszállása során valóban kiment a kijelölt légteréből, hovatovább az FAA azt is megállapította, hogy a Virgin Galactic elmulasztotta közölni az eltérést az FAA-vel. Éppen ezért a Virgin Galactic nem folytathatott repülési műveleteket, mivel a vizsgálat folyamatban volt eddig.

Az FAA megkövetelte a Virgin Galactic-tól, hogy a nyilvánosság biztonsága érdekében változtasson azon, hogyan kommunikál az FAA-vel a repülési műveletek során - tették hozzá. Mostantól azonban a Virgin Galactic megtette a szükséges változtatásokat, és visszatérhet a repülési műveletekhez.
engedélyezték a felszállást, lévén az Egyesült Államok Szövetségi Légiközlekedési Hivatala (FAA) befejezte hathetes vizsgálatát a Virgin Galactic VSS Unity szuborbitális űrrepülőgépének július 11-ei tesztrepülése kapcsán.'>
5 hozzászólás

Levi87

2 éve, 8 hónapja és 13 napja

Fura lehet eltévedni hazafelé amúgy. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 8 hónapja és 13 napja

Amúgy nem is értem hogy ha tudták hogy félre mentek miért nem szóltak.. meglepett smiley

válasz erre

betyár

2 éve, 8 hónapja és 13 napja

Azért az biztos nem volt túl jó érzés számukra h ennyit kellett várni.

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 8 hónapja és 14 napja

Komolyan erre az eredményre kellett több hónap? röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

2 éve, 8 hónapja és 14 napja

Nem tartott sokáig a szünet. mosolygó smiley

válasz erre