Az Exton OS is átállt Ubuntu 16.10-re

2016. október 27.
2.4701
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Arne Exton informálta a Linux közösséget, miszerint az Exton OS Light is változtatott az alapokon, így immár a legújabb Ubuntu rendszerre, az e hónapban megjelent Yakkety Yak-ra építkezik.

A szuperkönnyű ablak menedzsert, az Openbox-ot alkalmazó Exton OS Light mostantól a 160121-es build számot viseli, és immár több fontos komponenst, illetve motorháztető alatti megoldást átvett a Canonical friss operációs rendszeréből.

Mivel ez egy light verzió, így Arne Exton igyekezett a lehető legpuritánabbra szabni, legalábbis ami az előre integrált alkalmazásokat és csomagokat illeti. Így a friss Light verzió magja a az általa módosított Linux Kernel 4.8.1, ami az 4.8.0-25-exton kódnév alatt fut.

Ami a komponenseket illeti, itt is rövid a lista. Az alapértelmezett böngésző a Google Chrome, amit leginkább a Netflix népszerűsége indokolt, de a legújabb frissülése óta, a "ramzabáló" tevékenység is kezd a múltba tűnni. A Youtube a másik igen közkedvelt weboldal, így számára egy dedikált böngésző és lejátszó is bekerült a lemezképbe, ez az SMTube, ami mellől nem hiányozhat az SMPlayer sem.

Az Exton OS is átállt Ubuntu 16.10-re - 2. kép

A multimédia mellett elengedhetetlen alapvető eszközök, mint a PCManFM fájlmenedzser, a LXTerminal terminal emulátor, GParted partíció szerkesztő és a Windows eszközökhöz való csatlakozásra használt Samba sem maradhatott el.
3 hozzászólás

mrG

8 éve, 20 napja

Szerintem a CrunchBang szebben oldotta meg az openbox felületet, esztétikusabb volt.
Mondjuk az debian alapú..., de hasonló, most bunsenlabs néven csinálják még páran.
Régebbi gépekre kitűnő.

válasz erre

TEchie

8 éve, 21 napja

Faék egyszerű lett ahogy látom... meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

8 éve, 21 napja

Nekem ez már túl minimalista.

válasz erre