Az év átverése: rengetegen bedőltek az Instagram-követőket áruló automatáknak

2018. december 18.
3.8681
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Túlzás nélkül az idei év átverését sikerült kiviteleznie a Social Animals című dokumentumfilm készítőinek, akik filmjük mondanivalójához igazítva Instagram-követőket áruló automatákat helyeztek el Los Angeles két pontján is.

Az ital- vagy csokoládéautomatákhoz teljesen hasonló konstrukciók lényege, hogy ránézésre megvásárolható követőket és lájkokat árulnak az Instagramhoz, legalábbis papíron, merthogy a vásárlás után döbbennek csak rá az emberek arra, hogy csőbe húzták őket, de aggodalomra semmi ok, bedobott pénzük jó helyre megy, a Reboot and Recover nonprofit szervezetet támogatják vele.

A történet érdekessége, hogy beszámolók szerint még a turpisság kikerülése előtt rengetegen bedőltek az Instagram-automatáknak, ami azért is különös, mert egyáltalán nem olcsó, átszámítva több ezer forintos csomagok vásárolhatók belőle.

A kérdéses automata egyébiránt a kapcsolódó dokumentumfilmmel együtt eltorzult világunkra igyekszik felhívni a figyelmet, azon belül is a mindent uralmuk alá hajtó közösségi médiák veszélyeire.
2 hozzászólás

Direktor

6 hónapja, 2 hete

Ezek nem normálisak.

válasz erre

muki

6 hónapja, 2 hete

Ez óriási! Ennyi hülyét baszki.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink