Az év átverése: rengetegen bedőltek az Instagram-követőket áruló automatáknak

2018. december 18.
4.1621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Túlzás nélkül az idei év átverését sikerült kiviteleznie a Social Animals című dokumentumfilm készítőinek, akik filmjük mondanivalójához igazítva Instagram-követőket áruló automatákat helyeztek el Los Angeles két pontján is.

Az ital- vagy csokoládéautomatákhoz teljesen hasonló konstrukciók lényege, hogy ránézésre megvásárolható követőket és lájkokat árulnak az Instagramhoz, legalábbis papíron, merthogy a vásárlás után döbbennek csak rá az emberek arra, hogy csőbe húzták őket, de aggodalomra semmi ok, bedobott pénzük jó helyre megy, a Reboot and Recover nonprofit szervezetet támogatják vele.

A történet érdekessége, hogy beszámolók szerint még a turpisság kikerülése előtt rengetegen bedőltek az Instagram-automatáknak, ami azért is különös, mert egyáltalán nem olcsó, átszámítva több ezer forintos csomagok vásárolhatók belőle.

A kérdéses automata egyébiránt a kapcsolódó dokumentumfilmmel együtt eltorzult világunkra igyekszik felhívni a figyelmet, azon belül is a mindent uralmuk alá hajtó közösségi médiák veszélyeire.
2 hozzászólás

Direktor

5 éve, 9 hónapja és 16 napja

Ezek nem normálisak. röhögő smiley

válasz erre

muki

5 éve, 9 hónapja és 16 napja

Ez óriási! röhögő smiley Ennyi hülyét baszki.

válasz erre