Az EU hatalmas bírsága miatt drágábbak lehetnek az Androidot futtató okostelefonok

2018. október 18.
4.4151
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Miután a Google gyakorlatilag körberöhögte az Európai Uniót, amiért több mint 4,3 milliárdos gigabírságot szabtak ki rájuk a piaci versenyszféra megsértése miatt, a keresőóriás úgy határozott, hogy a jövőben emiatt alaposan megszívatja a gyártókat és a felhasználókat.

Mint ismert, az EU szerint versenyellenes tevékenység, hogy az Android operációs rendszert használó készülékekre a gyártóknak nemcsak a Play Áruházat kell kötelezően feltelepíteniük, hanem a Google más applikációját is, amiért egyébként a keresőóriás eddig nem kért pénzt, és részben ez, részben a választási lehetőség hiánya, avagy a piac monopolizálása volt a probléma.

A Google azonban döntött, ezáltal bejelentették, hogy szeretnének megfelelni az EU - a történtek ismeretében nonszensznek nevezhető - követeléseinek, ezáltal a jövőben a mobilgyártóknak ugyanúgy előre fel kell telepíteniük a Play Áruházat aktuális eszközeikre, azonban a többi Google-programért már külön licencdíjat kell fizetniük, és mivel az emberek elvárják legalább a Gmail és a Chrome jelenlétét az eszközön, a többség ki is fizeti majd nekik ezt.

Hogy a Google pontosan mekkora összeget kér ezekért az applikációkért, azt nem tudni még, ellenben arra mérget vehetünk, hogy az extra sarcot ismét a felhasználókkal fizettetik meg, tehát sokan már most az Androidot futtató okostelefonok drágulását vizionálják. Röviden tehát: köszi EU!
6 hozzászólás

Sanya

5 éve, 11 hónapja

1 eurócent röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

5 éve, 11 hónapja

Tök mindegy ki mit hogy, mi, vásárlók szopjuk meg. Ezt is.

válasz erre

inkognito

5 éve, 11 hónapja

Nem hiszem h az EU tehet erről. Sokkal inkább a Google. Undorító amit művelnek.

válasz erre

Nexus

5 éve, 11 hónapja

Levi87 írta:
Na ******'>*******. Komolyan elvárná az EU bizottsága hogy böngésző és levelező nélkül érkezzen egy mobil oprendszer? Hülyék ezek?
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-4581_hu.htm

Gondolom az eredeti anyagot senki sem olvasta. Gyakorlatilag hasonló gyakorlatot folytatott a Google, amit az MS csinált anno. A gyártóknak is elege van ebből. Vannak érdekes dolgok.
"A Bizottság például bizonyítékot talált arra vonatkozóan, hogy a Google magatartása megakadályozott több nagy gyártót abban, hogy az Amazon ?Fire OS? nevű Android forkján alapuló eszközök fejlesztését és értékesítését elvégezzék."
Kb. lefenyítette a gyártókat.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 11 hónapja

Öööööööö, akkor az Apple most nem törvénysértő, mert nekik ugyanezek fent vannak nekik? meglepett smiley

válasz erre

Levi87

5 éve, 11 hónapja

Na ******'>*******. Komolyan elvárná az EU bizottsága hogy böngésző és levelező nélkül érkezzen egy mobil oprendszer? Hülyék ezek?

válasz erre