Az ENSZ szerint legalább egymillió fajt fenyegeti a kihalás a Földön

2019. április 26.
3.0321
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Május 6-án újabb jelentést ad ki az ENSZ, mely a Föld aktuális élővilágának alakulásáról szól majd, azonban annyira ijesztő számokat kapott a szervezet, hogy egy adatot már előzetesen nyilvánosságra hoztak a dokumentumból.

Ebből kiderült, hogy az emberiség ártó tevékenységeinek, a környezetszennyezésnek, a túlfogyasztásnak, az orvvadászatnak és az erdőirtásoknak köszönhetően a planétán jelenleg egymillió faj sodródott a kihalás szélére.

A kutatók szerint ezzel 10 millió éve nem látott kihalási hullám indulhat meg bolygónkon, ami részben már el is kezdődött, hiszen az emberi tevékenységek hatására a tengeri élővilág legalább fele, míg a szárazföldi ökosztisztémának legalább a háromnegyede teljesen átalakult.

Hogy a folyamat megállítható vagy visszafordítható-e, arról az április 29-én esedékes következő ENSZ nagygyűlés után hallhatunk majd, ahol 130 ország képviselője tanulmányozza át az aktuális dokumentumot, de megoldás ugyanúgy nem várható ezzel kapcsolatban, mint ahogyan a káros anyagok kibocsátását sem tudták visszaszorítani, sőt a helyzet csak tovább romlott.
5 hozzászólás

login_password

5 hónapja,

Alapból is van egy kihalási hullám de sajnos ezt mi emberek egy kicsikét meggyorsítjuk.

válasz erre

Hentes

5 hónapja, 1 napja

Szomorú.

válasz erre

muki

5 hónapja, 1 napja

Szerintem már sok minden ki is halt csak nem vettük észre.

válasz erre

Kisfaludy82

5 hónapja, 1 napja

Sajnos mi tehetünk erről.

válasz erre

Fikarc

5 hónapja, 1 napja

Tyű banyek...ez szörnyű.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink