Az emberiség nagyobb veszélyt jelent az idegenekre, mint eddig gondoltuk

2018. június 09.
5.2611
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Farmi-paradoxon egy nagyjából 70 éve létező elmélet arról, hogy bár papíron több milliárd olyan hely létezik a galaxisban, ahol kialakulhatott intelligens civilizáció, azonban mi, emberek mégsem találjuk meg ezeknek még csak a nyomait sem.

Az Enrico Fermi olasz fizikus által felvetett elmélet annyira jelentőssé vált, hogy Fermi-paradoxonként sokan hivatkoznak rá alapként tudományos munkáikban, Alexander Berezin, egy orosz egyetem professzora azonban nemrégiben nem hivatkozási pontként tekintett minderre, hanem magyarázatot próbált találni a felvetett kérdésre.

A Live Science összefoglalója szerint a szakértő meg van győződve arról, hogy az emberiség azért nem talál más értelmes fajokat a galaxisban, mert azok talán ezt nem akarják, lévén amelyik intelligens életforma először tudja meghódítani a világűrt, illetve először válik képessé a csillagközi utazásra, az konkrétan az első lehet abban is, hogy - és ez fontos - teljesen akaratlanul elpusztítsa a többi intelligens civilizációt, vagy annak magvait.

Az orosz szakértő egy komplett tanulmányt írt erről, és kifejtette, hogy az intelligens létformák meghatározása rendkívül sokrétű lehet, ezáltal elképzelhető, hogy az emberiség észre sem venné őket, amit Berezin egy nagyszerű példával szemléltetett az építőmunkásokról, akiknek talán fel sem tűnik egy hangyaboly lerombolása, miközben házat építenek rá.
6 hozzászólás

Ronalddo

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Nagyon érdekes gondolatok ezek. Az a legnagyobb probléma szerintem hogy abból indulunk ki, minden életforma szén alapú. Ennélfogva fel sem ismerhetünk egy csomó élőlényt pl, mert a mi felfogásunk szerint nem is él.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Mondjuk ez tényleg simán lehet így. Na egyelőre nem az idegen bolygókon, de hány lényt taposhattunk agyon mondjuk itt a Földön úgy hogy észre sem vettük. meglepett smiley

válasz erre

betyár

6 éve, 3 hónapja és 19 napja

Érdekes tanulmány.

válasz erre

Harder

6 éve, 3 hónapja és 19 napja

Hát elgondolkodtató, az biztos.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 3 hónapja és 19 napja

Ez egy nagyon érdekes elmélet de tényleg. meglepett smiley

válasz erre

Porthos

6 éve, 3 hónapja és 19 napja

Ebben lehet igazság...

válasz erre