Az első negyedévben 13 százalékkal kevesebb prémium okostelefon került a boltokba

2020. június 17.
7.5681
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A várakozásoknak megfelelően a prémium kategóriás okostelefonokat viselte meg a legnagyobb mértékben a koronavírus-járvány hatása, a Counterpoint Research elemzői szerint ugyanis 13 százalékkal kevesebb ilyen eszköz került a boltokba az első negyedévben.

A szakemberek az év első trimeszterét vizsgálták, tehát a január-március közti időszakot, ezáltal a tavalyi adatokhoz mérten történt 13 százalékos visszaesés a zászlóshajók leszállított mennyiségében - a 400 dollár feletti okostelefonokat sorolták ide az elemzők -, de ez a változás nem módosította a piaci erőviszonyokat, tehát továbbra is az Apple uralta a szegmenst, a maga 57 százalékával.

Az első negyedévben 13 százalékkal kevesebb prémium okostelefon került a boltokba - 2. kép

Őket követte a dobogó második fokán a Samsung 19 százalékos részesedéssel, majd a Huawei 12 százalékkal, miközben az olcsóbb kínai gyártók, mint az Oppo vagy a Xiaomi értelemszerűen alig tudtak labdába rúgni, hiszen esetükben még nem szálltak el annyira az árak.

Az első negyedévben 13 százalékkal kevesebb prémium okostelefon került a boltokba - 3. kép

A zászlóshajó kategórián belül az iPhone 11 volt a legnagyobb mértékben leszállított készülék (a teljes szegmens 30 százalékát adta), és míg az ezüstérmet az iPhone 11 Pro Max, a bronzot az iPhone 11 Pro szerezte meg.
3 hozzászólás

Fikarc

3 hete és 2 napja

De ezek nagyon kicsi csökkenések. Sokkal többet várna az ember.

válasz erre

betyár

3 hete és 3 napja

Nyilván most azért nem sokan vásároltak drága telefont, hiszen nem lehetett tudni h mi lesz.

válasz erre

login_password

3 hete és 3 napja

Majd a második félévben bele húznak.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink