Az elmúlt 15 évben egy nagyvárosnyi területet vett el az óceán Indonéziától

2019. július 09.
3.5401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Indonézia egyike azoknak a szigetországoknak, melyek számára nagy problémát jelent a talajerózió, valamint a tengerek és óceánok romboló tevékenysége, amit a globális felmelegedés hatására emelkedő tengerszint még tovább ront.

Erre figyelmeztetett most az országban működő Maritime Affairs and Fisheries Ministry, avagy a kérdéses témában illetékes minisztérium, akik bejelentették, hogy az elmúlt 15 évben egy Jakarta, avagy az indonéz főváros kiterjedésével megegyező földterületet vett el Jáva-tenger az országtól, ami számszerűsítve közel 30 ezer hektárt jelent.

Ez hihetetlen mérték, és a folyamat egyelőre megállíthatatlannak tűnik, hiszen az országból évente közel 2 ezer hektárnyi hasznos földterület csúszik bele az óceánba, és bár közben az üledék lerakódása hozzáad valamennyit, de ez legfeljebb 900 hektár évente.

A helyzet leginkább a Jáva-szigetet érinti, melyen Indonézia lakosságának legalább a fele megtelepedett, de itt található az indonéz ipar közel 80 százaléka is, miközben már maga a főváros, Jakarta is veszélybe került, hiszen éves szinten 10-25 centimétert süllyed, ergo hamarosan az egész a tengerszint alá kerül, így legkésőbb 2030-ra a fővárost teljesen elöntheti a tenger.
5 hozzászólás

Direktor

5 éve, 2 hónapja és 10 napja

Sajnos ez csak rosszabb lesz. Szigetek tűnnek el...

válasz erre

Gólem

5 éve, 2 hónapja és 10 napja

Ez rohadt ijesztő! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 2 hónapja és 10 napja

De durva adat. meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

5 éve, 2 hónapja és 10 napja

Nincs mese, az olvadásnak megvannak a hatásai...

válasz erre

betyár

5 éve, 2 hónapja és 10 napja

Hát ez kellemetlen.

válasz erre