Az elektromos autók miatt az unokáink már nem tudják majd, hogy mi az a benzinkút

2017. június 29.
3.1911
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy egészen megdöbbentő, ámde teljesen logikus cikket közölt az Engadget magazin a minap azzal kapcsolatban, hogy az elektromos autók megjelenése a jövőben konkrétan eltüntetheti a Föld színéről a jelenleg teljesen hétköznapinak számító benzinkutakat.

A lap szerint a kőolaj drasztikus fogyásán túl ennek több oka is van, így például az, hogy az első elektromos töltőállomások a benzinkutaktól függetlenül jelentek meg, ezáltal a jövő gépjárműveit parkolókban, munkahelyeken vagy éppen otthonainkban töltjük majd fel, amivel a hagyományos benzinkutak napjai konkrétan meg vannak számlálva.

A lap kiemelte, hogy az elektromos autók kapcsán gyakori tévhit, hogy a kérdéses járműveket csak a kijelölt pontokon lehet tölteni, de ez az állítás mára teljesen értelmét vesztette, hiszen a mobiltelefonok töltőihez hasonlóan kaphatók olyan szerkezetek - ott a mintegy 120 ezer forintba kerülő ChargePoint Level 2, vagy a Tesla hasonló árban mozgó töltője -, amelyek egy egyszerű konnektor segítségével is képesek elektromossággal feltölteni járműveinket.

Sőt mi több, az Engadget szerint Amerikában az elektromos autók rohamos terjedésével egyre több cég egyfajta ingyenes extraként szabadon használható töltőállomásokat kínál dolgozóik számára, ami a költségek tekintetében állítólag szinte semmivel sem több, mintha a cég az alkalmazottak számára ingyen kávét biztosítana.
4 hozzászólás

Huginn

7 éve, 4 hónapja

A nyelvből nem feltétlen tűnik el az ilyesmi, lásd: vasbeton talpfa.

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 4 hónapja

Nyilván átmenetileg ingyenesek ezek a dolgok, tipikus rászoktatás. Arról nem is beszélve hogy megint a tehetősebbek járnak jól, mert ezek az autók manapság egyáltalán nem olcsók. Amikor népautóként fogja tudni megvenni majd őket mindenki, akkor már sokba fog kerülni ez is. Sajnos.

válasz erre

inkognito

7 éve, 4 hónapja és 1 napja

Nincs is ezzel baj. Fejlődni kell.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 4 hónapja és 1 napja

Nem megdöbbentő. Próbáljátok felsorolni egy tanyamúzeum összes kiállított darabját... röhögő smiley Egyedül a hangokat és a -normálisan működő- autók benzingőzét lehet sajnálni. Azonban már jó ideje az elektromos autók felé megyünk és még kicsiny hazánk fukar kormánya is ad különféle támogatásokat és előnyöket.

válasz erre