Az elejétől fogva zsákutca volt az Ubuntu Touch

2017. június 21.
3.6721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Most a Canonical végleg elengedte az Ubuntu Touch mobil operációs rendszer kezét, egy, a kezdetektől jelenlévő fejlesztő egy elmélkedést osztott meg a közösséggel, hogy vajon mi állhatott a kudarc mögött, mi vezetett oda, ahol most tart a projekt.

Simon Raffeiner-ről beszélünk, aki 2013-ban, az egész ötlet hajnalán került a csapatba és 2016 közepéig ott is volt. Munkásságát tekintve, különböző területeken bizonyított, köztük volt a bug reportok feldolgozása valamint a tutoriálok készítése a third party applikációkat fejlesztőknek.

Most, hogy egy év eltelt azóta, hogy nem dolgozik a projekten, elgondolkodott, hogy mi okozhatta az Ubuntu Touch vesztét. Elmondása szerint, neki nagy álmai voltak, sokkal többet gondolt bele, mint ami végül lett belőle. A fő problémát abban látja, hogy túlságosan elszigetelődtek a piac meghatározó tényezőitől, az Androidtól és az iOS-től.

Úgy véli, nagyon más utat szerettek volna bejárni a felhasználói felületekben valamint a funkcionalitásban, amit nehezebben fogadtak be a felhasználók, így a hardvergyártók is ódzkodtak az újdonságtól, ami pedig hosszútávon is csak veszteséget generált, így a nem profitáló termék hamar, pár év alatt elhalt.
2 hozzászólás

Harder

2 éve, 1 hónapja

Nagyon kár ezért is...

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 1 hónapja

Sajnos ez teljesen igaz.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink