Az Egyesült Államokban idén már mobilos applikációval is szavazhatnak egyes állampolgárok

2018. augusztus 08.
1.1111
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár egyelőre csak néhány kivételes állampolgár számára lesz elérhető, de az Egyesült Államokban idén bevezetik, hogy páran már mobilos applikációval is tudjanak szavazni a novemberi időközi választásokon.

A téma kapcsán úttörőnek tekinthető Nyugat-Virginia állam törvényhozói így bejelentették, hogy bár csak kísérletképpen, de lehetőséget biztosítanak majd arra, hogy a külföldön szolgálatot teljesítő amerikai katonák egy speciális mobilfelületen keresztül éljenek szavazati jogukkal, noha továbbra is megmarad számukra a hagyományos papíros voksolás.

Az állam döntése szerint a szavazást a Voatz applikációval biztosítják, mely megfelelően biztonságos körülményeket képes teremteni ehhez a folyamathoz, ezáltal regisztráció után egy fényképes igazolványról készült fotót, majd egy szelfivideót is fel kell töltenie az illetőnek, mely alapján az adminisztrátorok döntenek a jóváhagyásról.

Az app egyébiránt az úgynevezett blockchain-, azaz blokklánc alapú technológiát használja annak érdekében, hogy a szavazók megőrizhessék anonimitásukat, és ahogyan az várható volt, a hírt rendkívül kétesen fogadta az amerikai közvélemény, de közemberek is felszólaltak a lehetőség ellen.
4 hozzászólás

rDAVE

6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Elsőnek nem azt kellene megoldani, hogy ne az oroszok legyenek a legnagyobb kampányolók amerikai választáson? Lassan már ők fognak szavazni is.

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ha rendesen le lesz védve (facepalm ), akkor ez nem rossz dolog, főleg a katonák miatt, őket ez valóban érinti.

válasz erre

Fikarc

6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Hát az elég merész lépés!

válasz erre

zender

6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ajjaj, lesz itt még gond.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink