Az egész világot átverte a Steve Jobs utódjának nevezett Elizabeth Holmes

2018. március 20.
4.8591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elizabeth Holmes nevét az elmúlt években sokan említették egy lapon Steve Jobs-szal, aminek az oka nem volt véletlen, hiszen a hölgy által alapított startup egy olyan orvosi diagnosztikát mutatott be, ami megreformálhatta volna az egész orvostudományt.

Holmes még 2003-ban mutatta be találmányát, amiből a befektetők révén nagyon gyorsan milliárdos lett, hiszen elméletben egy olyan vérvizsgálati diagnosztikát álmodott meg, aminek jóvoltából egyetlen csepp vér elegendő lett volna több mint száz eltérő betegség megállapítására.

A bejelentés után szinte özönlöttek a befektetők az új diagnosztikai módszer támogatására, azonban évekig nem történt semmi sem, és bár Holmes 2014-ben azt állította, hogy az amerikai hadsereg Afganisztánban már teszteli masináját, két évvel később azonban kiderült, hogy az egész hazugság volt, azonban ennek bizonyítását az amerikai tőzsdefelügyeletre bízták.

Ők azonban újabb hónapokat ültek az ügyön, míg végül bebizonyították, hogy Elizabeth állítása és találmánya egyaránt hazugságra épül, így konkrétan a semmire fogadott el a befektetőktől több mint 9 milliárd dollárt.

A hírek szerint Holmes azonban meglepően szerény büntetéssel megúszta az egész világ átverését, hiszen mindössze 500 ezer dolláros büntetést kapott, és 10 évre eltiltották minden olyan cég vezetésétől, mely a tőzsdén is jelen van.
4 hozzászólás

TEchie

6 éve, 7 hónapja és 9 napja

Ha csak simán egy szivatás lett volna még meg is lehetne bocsájtani. De hogy ezt egy ilyen, emberéleteket befolyásoló dologgal tette, minimum életfogytiglant, teljes vagyonelkobzást és kényszermunkát követelne.

válasz erre

betyár

6 éve, 7 hónapja és 9 napja

Ilyenek ezek a nők. Így bízzon bennük az ember.

válasz erre

Levi87

6 éve, 7 hónapja és 9 napja

És még nem lőtték fejbe? meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 7 hónapja és 9 napja

Hogy rohadna meg az ilyen patkány!

válasz erre