Az eddigi legtávolabbi égitesthez látogat el a NASA újévkor

2018. december 30.
3.5771
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Történelmet írhat hamarosan a NASA, hiszen egy titokzatos, körülbelül hegynyi méretű objektumhoz fognak szondát küldeni, ami a Pluto pályáján helyezkedik el, ez az egész pedig azért lesz különösen nagy szám, mert ennyire távoli égitesttel még sosem ?érintkezett? az emberiség.

Az atommeghajtású New Horizons szondával kívánják végrehajtani a műveletet az újév első napján, azaz január elsején, az objektumra jelenleg az Ultima Thule néven hivatkoznak, korábban a 2014 MU 69 kódnevet viselte.

2006-ban indították útjára a New Horizons-t a Pluto irányába, viszont ekkor még nem tudott a NASA az Ultima Thule létezéséről. Az aszteroidát 3500 km- te fogja megközelíteni a szonda, ahonnan már nagyon jó minőségű képeket lőhet majd.

Rengeteg titkot rejthet a kérdéses égitest, több tudós is elképesztően izgatott a művelet miatt, de hát erről szól a felfedezés - olyan dolgok után kutatni, amikről semmit nem tudunk. Kíváncsian várjuk az eredményeket!
5 hozzászólás

bekecs

9 hónapja, 6 napja

Gondolom olyan nagyon sok mindent nem fog felfedezni rajta, de tök izgalmas ezekről így elsőkézből értesülni már. Régen ez azért nem így ment.

válasz erre

TEchie

9 hónapja, 6 napja

Igazi nagy buli lesz szilveszterkor a központban!

válasz erre

Harder

9 hónapja, 6 napja

Kíváncsi leszek majd a fotókra.

válasz erre

CharlieFirpo

9 hónapja, 6 napja

Kíváncsi vagyok milyen fotókat lő majd, mik vannak a felszínén. Gondolom sziklák és ennyi, bár már a vizen sem lepődnék meg.

válasz erre

zender

9 hónapja, 6 napja

Biztos király képeket csinál majd. Jó ez a szonda, igen jól bírja a gyűrődést.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink