Az eddig véltnél is kevesebb bolygón lehetnek adottak az élet körülményei

2019. március 15.
5.0581
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy újabb tanulmány látott napvilágot a lakható bolygók kapcsán, az Ausztrál Nemzeti Egyetem munkatársai által publikált írásból ugyanis kiderült, hogy sokkal kevesebb bolygó lehet alkalmas az élet kialakulására, mint azt eddig hittük.

Az egyetem szakértői szerint az eddigi kutatások ugyan átfogóak voltak, de mindegyikük elfelejtett figyelembe venni egy nagyon fontos tényezőt, mégpedig a mágneses mező erősségét, ami rendkívül lényeges szempont egy lakható égitest kapcsán.

Sarah McIntyre, az egyetem egyik professzora legalább 500 exobolygót elemzett, és méretük, valamint külső magjuk alapján megpróbált következtetéseket levonni a mágneses mezőjük kapcsán, azonban azt találta, hogy a megvizsgált több száz égitest közül mindössze egyetlennek volt olyan erős mágneses mezője, hogy azon adottak legyenek az élet feltételei.

A professzor szerint egykoron a Mars és a Vénusz is nagy mennyiségű vizet tartalmazott, mindkét bolygó hasonlított a Földre, azonban mágneses tereik valamiért gyengülni kezdtek, így a rajtuk található folyadék már nem volt védve a napsugárzástól, ami így gyakorlatilag elpárolgott az égitestekről, melyek emiatt kietlenné váltak.

Ezért, és a legtöbb exobolygó kötött tengelyforgása miatt a kutató úgy véli, hogy sokkal kevesebb lakható planéta létezik az univerzumban, mint azt eddig gondoltuk.
5 hozzászólás

techiii

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ezek csak feltételezések. Nem jelenti hogy igaz is.

válasz erre

Direktor

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nabakker, ennyit az idegenekről.

válasz erre

Vidoros

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Király. Eddig sem találkoztunk senkivel, most már a remény is elszállt.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 hete és 3 napja

Erre tényleg most gondoltak először?

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hihetetlen hogy mindig szembesülni kell azzal hogy mennyire nem tudnak a tudósok ésszerűen gondolkodni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink