Az autóiparban dolgozik együtt a BlackBerry és a Ford

2016. november 02.
2.1891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az autóipar kapcsán az elmúlt években már számos izgalmas technológiai fejlesztést kaptunk, a klasszikus gyártók pedig sorra jelentik be, hogy mely elektronikai óriással állnak össze a palettájuk modernizálásának érdekében.

Nemrég az egyik legismertebb gyártó, a Ford jelentett be egy új együttműködést, melyet a kanadai BlackBerry-vel kötöttek meg. A kanadai céget sokan az okostelefonok piacáról ismerik, de a háttérben azért rendkívül komoly szoftveres erővel rendelkeznek, mely nem csak a biztonság terén jöhet jól egy autógyártónak, hiszen ott van még a QNX rendszer is.

Az új együttműködés alapját is a BlackBerry tulajdonában lévő QNX képezi, mely nem ismeretlen a Ford számára, hiszen korábbi autós rendszereik is rá épültek, így például a Ford SYNC 3 is QNX alapú. Természetesen üzleti megfontolásból pontos részletekbe nem mentek bele, de a céljuk az, hogy biztonságos és minden igényt kielégítő autós rendszert alkossanak.

A QNX egyébként most már nagyjából 60 millió autóban teljesít szolgálatot.
2 hozzászólás

Fikarc

8 éve, 1 hónapja és 9 napja

Csomó helyen nagyszerűen működik ez a rendszer, kár hogy telefonon halott..

válasz erre

Kisfaludy82

8 éve, 1 hónapja és 9 napja

Mai napig nem bírom felfogni, egy ekkora vállalat, ilyen rendszerrel hogyan tudott tönkretenni egy BB10-et... wtf smiley

válasz erre