Az ausztrálok a titkosítás feloldására köteleznék a legnagyobb csevegő appokat

2017. július 18.
2.9841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő bejelentést tett a minap Malcolm Turnbull, Ausztrália miniszterelnöke, aki kijelentette, hogy az ország törvényei mindenen felül állnak, és ezért hamarosan arra kötelezik majd a csevegő appok gyártóit, hogy Ausztráliában feloldják titkosításaikat.

A miniszterelnök mindezt akkor vázolta fel, amikor az újságírók az ország legújabb kiberbiztonsági törvényének tervezetéről kérdezgették őt, amivel kapcsolatban Turnbull határozottan kifejtette, hogy nem kímélnének senkit és semmit sem, így a WhatsApp-nak ugyanúgy fel kellene oldania majd a titkosítást Ausztráliában, mint az iMessage-nek.

A miniszterelnök a kapcsolódó sajtótájékoztatón leszögezte, hogy nem az a céljuk, hogy minden egyes felhasználó privát üzeneteiben kutakodjanak, csak az, hogy a csevegő appok gyártói működjenek együtt a kormánnyal annak érdekében, hogy ha szükség van rá, akkor rugalmasabban kezeljék a témát, és oldják fel a titkosítást.

Az appok gyártói azonban a végponti titkosítás kapcsán elmondták, hogy bármennyire szeretnének, nem tudnak segíteni az ausztrál kormánynak, hiszen ennek a titkosításnak a lényege az, hogy csak a küldő és a címzett tudja olvasni az üzenetet, a fejlesztők azonban nem. Persze ez csak mese tejszínhabbal, és éppen ezen akar túllépni az ausztrál kormány is!
3 hozzászólás

technomancer

7 éve, 4 hónapja és 3 napja

Esélytelen kivitelezni. Az ötlet is hülyeség.

válasz erre

Porthos

7 éve, 4 hónapja és 3 napja

Nagyon kíváncsi leszek, mennyien hódolnak be ennek.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 4 hónapja és 3 napja

Mondom én, hogy minden kormány szeretne betekintést, csak az a különbség mennyire közlik ezt a tényt. röhögő smiley Itt nem nagyon kerteltek. röhögő smiley

válasz erre