Az Apple tanítja az FBI ügynököket a titkosított adatok kinyerésére

2018. január 17.
2.0981
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az Apple-t több ízben is amiatt kritizálták, hogy túlságosan is elutasító viselkedést folytat az FBI-jal szemben, ezzel párhuzamosan pedig nem hajlandó feltörni a saját eszközeit a kormányzati szervek kérésére, de most valami megváltozott.

A Forbes értesülései szerint ugyanis az Apple segédkezet nyújtott az FBI-nak és a többi igazságszolgálati szervnek is, ami azt jelenti, hogy megkezdődött az együttműködés, az almás cég oktatja az irodai kollégákat, hogy ők is ki tudják nyerni a nyomozáshoz szükséges titkosított adatokat.

Ennek ellenére nem a konkrét iPhone, iMac és Mac eszközök feltörési algoritmusát adja ki, illetve tanítja meg az ügynökség tagjainak, hanem iránymutatást kínál, amiben leírják, a következő frissítések érkeztével lesz egy kiskapu a bűnözők elleni vizsgálatok segítésére.

Ez jó hír, hiszen végre az Apple is felvette a kesztyűt a bűnöldözéssel szemben, másfelől az átlagos, kicsit paranoid felhasználói énünk is megnyugodhat, hogy a kormányzati szervek kezébe nem kerül egy újabb fegyver, amivel lehallgatják online életünket.
3 hozzászólás

KalandMester

9 hónapja, 3 hete és 1 napja

Értem én amerika jó hely, lassan már a seggükben is kamera és megfigyelés minden eszköze ott lesz. Szánalmas ez a világ úgy ahogy van.

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 3 hete és 3 napja

Én ennek nem örülök.

válasz erre

Tommy

9 hónapja, 3 hete és 3 napja

Hát ez mondjuk engem nem nyugtat meg. Még akkor sem ha minket nem annyira érint. Ezek szerint lesz egy kiskapu. Az bizony nem jó.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink