Az Apple tanítja az FBI ügynököket a titkosított adatok kinyerésére

2018. január 17.
2.5211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az Apple-t több ízben is amiatt kritizálták, hogy túlságosan is elutasító viselkedést folytat az FBI-jal szemben, ezzel párhuzamosan pedig nem hajlandó feltörni a saját eszközeit a kormányzati szervek kérésére, de most valami megváltozott.

A Forbes értesülései szerint ugyanis az Apple segédkezet nyújtott az FBI-nak és a többi igazságszolgálati szervnek is, ami azt jelenti, hogy megkezdődött az együttműködés, az almás cég oktatja az irodai kollégákat, hogy ők is ki tudják nyerni a nyomozáshoz szükséges titkosított adatokat.

Ennek ellenére nem a konkrét iPhone, iMac és Mac eszközök feltörési algoritmusát adja ki, illetve tanítja meg az ügynökség tagjainak, hanem iránymutatást kínál, amiben leírják, a következő frissítések érkeztével lesz egy kiskapu a bűnözők elleni vizsgálatok segítésére.

Ez jó hír, hiszen végre az Apple is felvette a kesztyűt a bűnöldözéssel szemben, másfelől az átlagos, kicsit paranoid felhasználói énünk is megnyugodhat, hogy a kormányzati szervek kezébe nem kerül egy újabb fegyver, amivel lehallgatják online életünket.
3 hozzászólás

KalandMester

1 éve, 1 hónapja és 4 napja

Értem én amerika jó hely, lassan már a seggükben is kamera és megfigyelés minden eszköze ott lesz. Szánalmas ez a világ úgy ahogy van.

válasz erre

Levi87

1 éve, 1 hónapja és 6 napja

Én ennek nem örülök.

válasz erre

Tommy

1 éve, 1 hónapja és 6 napja

Hát ez mondjuk engem nem nyugtat meg. Még akkor sem ha minket nem annyira érint. Ezek szerint lesz egy kiskapu. Az bizony nem jó.

válasz erre