Az Apple pereli az egykori MacBook designerét vállalati titkok szivárogtatása miatt

2021. március 12.
38.1251
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Apple bepereli Simon Lancastert, a vállalat egykori MacBook designerét (aki már veteránnak számított a cégen belül, hiszen 11 éve foglalkozott ezzel), azzal a váddal, hogy üzleti titkokat és a nem kiadott Apple termékek részleteit eladta egy meg nem nevezett média tudósítónak.
 

Lancaster nyilvánvalóan ezt annak reményében tette, hogy nyilvánosságot szerezzen következő vállalkozása után, miután elhagyta az Apple-t - írja az Apple Insider. Az Apple keresete szerint Lancaster és az említett tudósító 2018-ban kezdett kommunikálni az információszerzés lehetőségéről, ezután pedig a következő évet különféle tárgyalásokkal töltötték.

A hírek szerint Lancaster 2019 tavaszán felvette a kapcsolatot levelezőjével, és felkérte, hogy vizsgálja meg az Apple lehetséges termékének pletykáit, "amelyek gondot jelenthetnek az induló vállalkozása számára". A per azt is állítja, hogy Lancaster röviddel a beszélgetés után azzal dicsekedett egy harmadik félnek, hogy médiakapcsolata történetet ír az indításakor, ha egymillió dolláros támogatást ér el.
3 hozzászólás

Porthos

8 hónapja, 3 napja

Erre a perre kíváncsi leszek nagyon. Mondjuk a végkimenetel elég nyilvánvaló, az apple nem állt volna bele, ha nem megy 100%-ra.

válasz erre

Fikarc

8 hónapja, 4 napja

Hát ezt biztos nem ússza meg...

válasz erre

CharlieFirpo

8 hónapja, 4 napja

Az szép történet. Gondolom bele volt kalkulálva a per, és fizetik majd neki akiknek infót továbbított.

válasz erre