Az Apple most már arra is kíváncsi, hogy mit csinálunk az ágyban

2017. május 11.
3.4161
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő beruházásba kezdett az Apple, akik bejelentették, hogy felvásárolták a Beddit nevű finn céget, akik kifejezetten alvásfigyelésre szakosodtak, és nemcsak a szoftver-, hanem a hardvergyártásba is belekóstoltak korábban.

Hogy az Apple-nek mi volt a pontos célja ezzel a beruházással, az egyelőre nem került nyilvánosságra, ellenben szinte bizonyos, hogy az egészségügyi szolgáltatásait szeretné bővíteni a nagy Alma, hiszen főleg az Apple Watch például komoly hiányosságokkal rendelkezik ezen a téren a konkurenciához mérten - pláne az alváskövetési funkció hiánya miatt.

A Beddit egyébiránt bejelentette, hogy mostantól minden személyes adatot az Apple kezel, az ő adatvédelmi szabályzatuk lépett életbe, ezáltal máris megoszthatók a Health szolgáltatáson át, noha a jövőben szinte biztos, hogy külön applikációk is érkezhetnek majd ennek kihasználására.

Aki nem tudná, a Beddit egy 170 dolláros kis kütyü, egy érzékelő szíj, amelyet a felhasználónak az ágyba kell helyeznie, hogy az a társított mobilos alkalmazás révén érzékelje az esetleges alvási problémákat, és adatokat gyűjtsön az alvásminőségről, az alvászavarokról és egyebekről.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

CharlieFirpo

7 éve, 5 hónapja és 21 napja

Nem hiszem hogy ennyit adnék egy ilyen kiegészítőért, de amúgy tetszik a koncepció.

válasz erre

marco

7 éve, 5 hónapja és 21 napja

Hmm de jól jönne nekem ez. Kielemezné miért vagyok rohadt fáradt minden reggel. Bár nyilván az állandóan ugató rohadt dögök miatt. röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

7 éve, 5 hónapja és 21 napja

Ez de tök jó dolog! meglepett smiley

válasz erre