Az Apple megcáfolta, hogy a Siri kémkedne az iPhone-felhasználók után

2018. augusztus 09.
1.3841
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Facebook adatkezelési botránya után több amerikai képviselőben is felmerült a gondolat, hogy mi van, ha más techóriások, így például az Apple vagy a Google sem bánik megfelelően a személyes adatokkal, sőt mi több, egyenesen lehallgatják felhasználóikat.

Négy képviselő ezért nyílt levélben kereste fel az Apple-t és az Alphabet-et, hogy nyugtassák meg őket azzal kapcsolatban, hogy sem az Androidot, sem az iOS-t használó eszközök nem kémkednek használóik után.

Bár a Google anyavállalata egyelőre még nem reagált a megkeresésre, az Apple azonban egy hivatalos sajtóközleményben nyugtatta meg a képviselőket azzal kapcsolatban, hogy a Siri alkalmazás semmiféle adatot nem gyűjt az emberekről, ergo nem is képes továbbadni vagy megosztani ezeket, hiszen a felhasználóknak minden esetben engedélyezniük kell a program számára a mikrofonhasználatot, miközben Siri is egyértelműen jelzi, ha éppen hallgatja az embert.

A Reuters beszámolója szerint egyébiránt az Alphabet szintén reagált már a képviselők megkeresésére, de ők valamiért nem nyilvános közleményben tették ezt, ám bizonyára hasonló válasszal szolgálhattak, amit azonban a politikusok a megfelelő szakemberek segítségével vizsgálnak majd meg.
4 hozzászólás

Direktor

6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Szerintem mindenki lehallgat aki akar, nincsenek kétségeim.

válasz erre

Levi87

6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Imádom az Apple cuccaimat, de ezt egyáltalán nem hisezm el.

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Mivel a szerverekre küldi a kérdéseket, ezért eljut hozzájuk, ott pedig azt csinálnak vele amit akarnak. Lehet mondani bármit, miért kéne elhinni?

válasz erre

rDAVE

6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Látszat intézkedés... Ha titokban lehallgatnak/információt gyűjtenek, akkor nem fogják az orrodra kötni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink