Az Apple még mindig nem a magas árat, hanem Kínát okolja az iPhone-ok rossz eladásai miatt

2019. január 04.
3.6751
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Képtelen belátni az Apple, hogy évek óta annyira elszállnak az új iPhone-ok árazásával, hogy amiatt az eladások egyenes arányos csökkenést mutatnak, azonban Tim Cook megint másra keni a történteket.

A vállalat vezére ugyanis egy befektetőknek és részvényeseknek szánt nyílt levélben azt írta, hogy az új iPhone-ok valóban nem úgy fogynak, ahogyan azt várták, ezáltal kevesebb bevételt is termeltek, és bár pontos számokról nem beszélt, azt kiemelte, hogy ennek az oka határozottan Kína, lévén a kínai gazdaság lelassult, tehát az emberek inkább cserélik ki régi modelljeik akkumulátorát, minthogy újabbra váltsanak.

Ezzel a CEO gyakorlatilag kimondatlanul is elismerte, hogy az iPhone XS és XS Max túl drágára sikerült, hiszen a kínai gazdaság köszöni szépen jól van, azonban mégsem úgy fogynak a régióban az Apple készülékei, ahogyan azt korábban várták.

Tim hozzátette, hogy helyzetüket tovább nehezítik a termékeiknél jóval olcsóbb és elérhetőbb kínai okostelefonok, illetve az egyre erősebb versenyhelyzet, de a Kína és USA között zajló kereskedelmi háború sem tett jót nekik.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Abban igaza van hogy nagyon sok olyan dolog adódott ami megingathatta az eladást, de hogy az irgalmatlan magas árat nem is veszik csökkentő tényezőnek, az nevetséges.

válasz erre

Tommy

5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Sokkal mélyebben kéne magukba nézniük...

válasz erre

Fikarc

5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Ez szomorú. Kár hogy nem látják, vagy tagadják a valódi okot.

válasz erre

Kisfaludy82

5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Ez nagyon hibás gondolkodás sajnos.

válasz erre

techiii

5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Nyilván ők is tudják h az ár sokat számít csak nem akarják ezt kommunikálni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink