Az Opera az első böngésző ami használja a Touch Bar-t

2017. január 06.
3.8791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A megújult Macbook Pro legérdekesebb újítása mindenképpen a Touch Bar, hiszen érdekes új kihívást állít a szoftver fejlesztők elé, böngészők tekintetében pedig úgy fest az Opera mindenkit beelőzött.

Igen, az Opera az első böngésző, amely a legújabb verziójában aktiválja az Apple Touch Bar támogatást. A 44-es verzió még nem végleges, a tesztelői változatban már próbálgathatunk pár Opera funkciót, köztük a navigációt is, hiszen az ehhez szükséges virtuális gombok már készen vannak és működnek.

Mindenképpen a fenti a legérdekesebb újítás, de a motorháztető alatt azért vannak még változások. Az egyik például, hogy az Opera 44 támogatja a non-MSE videók lejátszását, aminek előnye, hogy stream vagy egyéb vizuális anyag lejátszásakor a hardver bátran hozzá tud nyúlni a GPU-hoz, ezzel is csökkentve a CPU-ra nehezedő nyomást. Ez főleg a régebbi hardvereknek kedvez majd.

Az Opera 44 elérhető mind a három platformra, de mivel még egy korai változat, ezért a csapat türelmet és megértést kér a bug-ok és egyéb hibák miatt.
1 hozzászólás

betyár

3 éve, 1 hónapja és 12 napja

Nem gondoltam volna, hogy az opera ilyen gyors lesz. Pedig annyira rossz a rendszer.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink