Az Apple kénytelen volt törölni a kínai App Store-ból a Skype-ot

2017. november 22.
7.6511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A New York Times beszámolója szerint az Apple külső nyomásra kénytelen volt törölni Kínában az App Store kínálatából a Skype néven ismert népszerű csevegő alkalmazást, ám ez a külső nyomás nem a sok-sok negatív rajongói véleményt takarja.

Az Apple ugyanis Kína Közbiztonsági Minisztériumának felszólítására volt kénytelen meghozni ezt a kivételes döntést, az ottani hatóságok ugyanis úgy találták, hogy a Skype teljesen szembemegy a csevegőapplikációkkal kapcsolatos törvényekkel, így terjesztése az ország határain belül minden formában tilos.

Hogy mi a problémája Kínának a Skype-pal? Röviden és tömören csak annyi, hogy titkosítása miatt az ottani szervek nem képesek arra, hogy ellenőrizzék és lehallgassák az applikáción keresztül folytatott beszélgetéseket.

A Microsoft természetesen azonnal jelezte, hogy hamarosan megteszik a szükséges lépéseket és elkészítik a Skype kizárólag Kínának szánt változatát, ami már megadja a kiskapukat a hatóságnak, hogy szabadon lehallgassák a felhasználókat.

A dolog pikantériája, hogy a korábban telepített alkalmazásokat már nem blokkolták, így azokat továbbra is használhatják az ott élők.
3 hozzászólás

Nexus

6 éve, 11 hónapja és 14 napja

Porthos írta:
Nekem nem meglepő. Életben akarnak maradni és ezért mindenre hajlandók. Microsoft...
Ja, Microsoft. Én meg azt látom, hogy az Apple is betartja a kínai törvényeket, és a Microsoft is. Egyik sem akar rosszban lenni az elvtársakkal.
Egyébként a komolyan kormánykritikus kínai embereknek, már rég nem gond valószínű a biztonságos csevegés. Azért ez nem Észak-Korea. Egyszerűen kikerülhető a "kínai tűzfal". Ez inkább csak jelzésértékű izmozás a kormányuk részéről.

válasz erre

Porthos

6 éve, 11 hónapja és 15 napja

Kisfaludy82 írta:
Hát az igen. meglepett smiley Kína nem tököl. A Microsoft lépése viszont meglepő.
Nekem nem meglepő. Életben akarnak maradni és ezért mindenre hajlandók. Microsoft...

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 11 hónapja és 15 napja

Hát az igen. meglepett smiley Kína nem tököl. A Microsoft lépése viszont meglepő.

válasz erre