Az Apple ismét sarokba állítja a hatóságokat, ellehetetlenítik az iPhone feltörését

2018. június 15.
7.0471
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nem nézi tétlenül az Apple, hogy a rendőrség különféle külső fejlesztésű eszközök révén csak úgy feltöri az általuk gyártott okostelefonokat, így a vállalat bejelentette, hogy a következő iOS operációs rendszerbe egy új típusú védelmet tesznek.

Ennek köszönhetően a rendőrség a jövőben nem tudná eddigi formájában használni a GrayKey nevű eszközt, ami lehetővé tette, hogy olyan védelemmel rendelkező Apple termékeket is feltörjenek, amire korábban a vállalat nem volt hajlandó.

Ennek a csodaszerkezetnek a működését azonban egy egyszerű trükkel lehetetlenítenék el, ezáltal a következő iOS egyik funkciója az lesz, hogy korlátozzák a Lightning porton keresztül zajló kommunikációt, ha tehát egy óra eltelt a feloldás óta, akkor a 60 perc leketyegésével a portot csak töltésre használhatják majd.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a GrayKey-t nagyon rövid ideig, vagy legfeljebb részleteiben használhatnák a hatóságok. Hogy az újdonság az iOS 12-ben már megjelenik-e, az egyelőre nem világos, de a hír hallatán az amerikai hatóságok több rangos tagja is kifejtette, hogy az Apple ezzel számtalan nyomozást hátráltatni fog - gyakran életbevágó fontosságú ügyekben is.
4 hozzászólás

technomancer

8 hónapja, 3 hete és 3 napja

Mondjuk én ebben a hatóságoknak adok igazat. Ha kellenek az adatok, akkor adják oda. A probléma nem is ez, hanem hogy az Apple-nek sem olyan könnyű azokat kinyerni, gondolom.

válasz erre

VDemon

8 hónapja, 3 hete és 3 napja

Ez egy nagyon érdekes téma, mert a hatóságoknak nem véletlenül kellenek az adatok, viszont az Apple meg jogosan védi a felhasználói érdekeket...

válasz erre

TEchie

8 hónapja, 3 hete és 4 napja

Jól tolják, korrekt.

válasz erre

Porthos

8 hónapja, 3 hete és 4 napja

Nagyon helyes.

válasz erre