Az Apple és a Samsung néhány telefonja sokkal több sugárzást bocsát ki, mint kellene

2019. augusztus 23.
3.7681
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő eredményekre jutott legutóbbi vizsgálatai során az amerikai FCC, akik a CNET összefoglalója alapján több olyan Apple és Samsung okostelefont is találtak, melyek a megengedettnél több sugárzást bocsátottak ki magukból.

Mint a telefonok által kiadott rádiófrekvenciás sugárzásról köztudott egy ideje, káros hatást gyakorolnak az emberi egészségre, emiatt most úton-útfélen méregetik a készülékeket - pláne az 5G küszöbén -, az FCC pedig több iPhone, Samsung Galaxy, Motorola és Vivo modellt is megvizsgált a biztonság kedvéért.

Teszteredményeik pedig kifejezetten rossz eredményeket hoztak, a legnagyobb kilengést ugyanis a Galaxy S8-nál találták, mely az FCC előírásaihoz mérten ötször nagyobb sugárzást bocsát ki magából, de az iPhone 7 is kifejezetten rosszul teljesített, melynél a megengedett rádiófrekvenciás sugárzás négyszeresét mérték.

Mivel az eredmények komoly szankciókat válthatnak ki, ezért a bizottság úgy döntött, hogy inkább újra elvégzik a teszteket.
4 hozzászólás

login_password

1 éve, 16 napja

Nyilván a jövőben erre még jobban fognak figyelni.

válasz erre

mateszkusz

1 éve, 16 napja

Érdekes nem olyan rég még pont, hogy a samsung és az apple telefonok voltak a legjobbak ilyen téren. Sőtt a top 10-ben vagy 8 telefon sasmung volt aminek a legkisebb a sugárzása.
A xiaomi,zte,oneplus,sony meg élvonalban voltak de azok nem kerültek ide?
Persze most meg hirtelen a samsung és az iPhone került az élre... ez inkább ilyen lehúzás szerű dolognak látom. De lehet tévedek...


válasz erre

Harder

1 éve, 16 napja

Kellemetlen. De nem igazán tudunk mi tenni ellene semmit. Ha kell a telefon, kell a telefon...

válasz erre

Fikarc

1 éve, 16 napja

Ez a téma félévente előkerül sajnos, és mindig ilyen rossz eredményekkel. Ennek ellenére nem találkoztam még tömegesen sugárzásba belehalt emberekről...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink