Az Apple együttműködik 175 beszállítójával a megújuló energiára való áttérés kapcsán

2021. október 28.
76.0861
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Apple 175 beszállítójával együttműködik a megújuló energiára való áttérés érdekében - közölte a vállalat szerdán, ezzel a legújabb lépést téve azon törekvéseiben, hogy 2030-ig minden egyes eladott Apple-eszköz nettó nullára csökkentse az éghajlatra gyakorolt hatást.

A cél az évi több mint 18 millió tonna szén-dioxid-kibocsátás elkerülése, ami az Apple szerint közel 4 millió autó forgalomból való kivonásának felel meg. Az Apple elmondta, hogy beszállítói részben úgy érik el ezeket a változásokat, hogy világszerte több mint 9 gigawatt tiszta energiát kapcsolnak be, ami 18 széntüzelésű erőműnek felel meg, amelyek több mint 6,7 millió otthon számára biztosítanak energiát.

Az Apple régóta igyekszik vezető szerepet vállalni a technológiai iparban a környezetvédelmi kérdésekben. A szén-dioxid-kibocsátási kötelezettségvállalás mellett a vállalat már több mint egy évtizede tesz közzé környezetvédelmi jelentést a termékeiről, emellett napelemeket telepített a létesítményeire, és további fákat ültetett a kampuszain.
4 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 3 napja

Gondolom aki nem tartja be, az megy a levesbe...

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 napja

Brutál számok!

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 3 napja

Helyes, regulázzák is meg őket.

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 3 napja

Egy ideje már törekednek erre.

válasz erre