Az Apple beadta a derekát: segítenek az FBI-nak feltörni a texasi lövöldöző telefonját!

2017. november 10.
4.6521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő fordulat történt az Apple és az FBI közötti huzavonában a texasi lövöldöző ügyében, amivel kapcsolatban a telefongyártó korábban nem akart segítséget nyújtani a Szövetségi Nyomozóirodának a gyilkos készülékének feltörésében.

Miután azonban az FBI bejelentette, hogy teljesen megakadtak az ügyben, és csak a terrorista telefonjának tartalma tudná előrelendíteni a nyomozást, az Apple meglepő módon bejelentette, hogy kivételt tesznek, és feltörik a tettes telefonját azért, hogy a nyomozók hozzáférhessenek a szükséges adatokhoz.

Az Apple egyébiránt hónapokon át ellenállt az FBI-nak a tettes iPhone 5C típusú készülékének feltörése miatt, méghozzá azért, mert nem szerettek volna a titkosszolgálatok számára biztosítani egy olyan hátsó kaput, amivel ártatlan felhasználók telefonját is könnyedén feltörhetnék.

Az FBI azonban annyira megakadt a nyomozással, hogy végül egymillió dollárt fizettek egy meg nem nevezett külsős cégnek azért, hogy feltörjék a telefont, a hír hallatára azonban az Apple úgy döntött, hogy nincs értelme tovább ellenállni, így most az egyszer kivételt tesznek.
3 hozzászólás

Ronalddo

7 éve,

Ésszerű lépés. Mégiscsak egy mészárlásról van szó baszki.

válasz erre

inkognito

7 éve,

Nem akarom elhinni h nem tudják feltörni. Nem egy nasa az apple. Elég lenne valami jó kis vírust ráengedni.

válasz erre

rDAVE

7 éve,

Persze, kivételt. röhögő smiley Biztos csináltak már ilyet, csak akkor nem volt nyilvánosság előtt a telefon. Ráadásul most lesz rá precedens.

válasz erre