Az Apple, a Google és a Microsoft a Fehér házban diskurált a szoftverbiztonságról

2022. január 16.
66.5091
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A világ néhány legnagyobb technológiai vállalatának vezetői csütörtökön találkoztak a Fehér Ház tisztviselőivel, hogy megvitassák, hogyan lehetne növelni a nyílt forráskódú szoftverek biztonságát.
 

A Fehér Ház közölte, hogy a résztvevők (köztük olyan cégek képviselői, mint az Apple, a Google és a Microsoft) megbeszélést folytattak. Hozzátették, hogy a megbeszélések a következő hetekben folytatódnak. A találkozóra a múlt hónapban felfedezett Log4j, az Apache Log4j nevű népszerű nyílt forráskódú Java naplózási könyvtárban található masszív biztonsági hiba nyomán került sor.

Ha a hibát nem javítják ki, vagy más módon nem javítják, a kibertámadók kihasználhatják, ami az internet hatalmas területeit veszélyezteti. A csütörtöki megbeszélés középpontjában az állt, hogy miként lehet megelőzni a nyílt forráskódú szoftverek biztonsági réseit, valamint hogyan lehet javítani a hibák megtalálásának és kijavításának folyamatát, és hogyan lehet felgyorsítani a javítási procedúrát - közölte a Fehér Ház.
5 hozzászólás

Harder

4 hónapja, 1 hete és 6 napja

Microsoft? Jajj.

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 1 hete és 6 napja

Porthos írta:
A politikának ehhez vajon mi köze?
Nagy eséllyel a saját rendszereiket akarják megvédeni a hackerektől (Észak Korea khmmm), és a legjobb szakemberek nyilván ott keresendők, ahol magukat az oprendszereket fejlesztik.

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 1 hete és 6 napja

A politikának ehhez vajon mi köze?

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 2 hete

Kisfaludy82 írta:
Microsoft mit keresett ott?
Ők voltak a kakukktojás.

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 2 hete

Microsoft mit keresett ott?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink