Az Apple 2016 óta 275 milliárd dollárt fektetett be Kínában

2021. december 08.
62.4181
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója nem csak a világ egyik legértékesebb vállalatát felügyeli, lévén mostanra már aktívan politizál is, aki kapcsolatokat alakított ki a világ vezetőivel, köztük a korábbi elnökkel, Donald Trumppal.
 

Egy keddi új híresztelés szerint a kínai kormányzati szabályozókkal folytatott tárgyalásokban játszott szerepét is felvázolta, előkészítve az utat az Apple számára, hogy az elmúlt fél évtizedben legalább 275 milliárd dollárt fektessen be.

A The Information beszámolt arról a megállapodásról, amelyet Cook kötött a kínai kormánnyal, és amely lehetővé tette az Apple számára, hogy 2016 óta az országban bővítse a legtöbb tevékenységét.

A megállapodásban, amelyet nem hoztak nyilvánosságra, az Apple megígérte, hogy befektetésekkel, üzleti megállapodásokkal és a munkavállalók képzésével hozzájárul Kína gazdaságának és technológiai képességének fejlesztéséhez.

A megállapodásra részben azért került sor, mert a forrás szerint egyes kínai szabályozók úgy vélték, hogy az Apple nem járul hozzá eléggé a helyi gazdasághoz.
4 hozzászólás

techiii

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Na ez azért nem semmi. Mindenki elítéli Kínát, a diktatúra miatt, de azért tolják oda a pénzt.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Korrekt összeg!

válasz erre

Gólem

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Úristen milyen pénzek mozognak ott!

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Jesszusom.

válasz erre