Az Apple 10 leggyakoribb oka, amiért visszautasít egy alkalmazást

2014. szeptember 03.
4451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
Az Apple közzétett egy listát, hogy mik a leggyakoribb okai egy alkalmazás elutasításának az App Stote-ba.

Legtöbb esetben az információ hiánya, ami az esetek 14%-a.

Mielőtt belekezdesz egy alkalmazás fejlesztésébe légy tisztában a technológiával, a kívánt tartalommal és a design elvárásokkal. Ez azért fontos, mert az az alkalmazás, amit úgy kezdenek el fejleszteni, hogy nem tudják mit akarnak vele, már eleve halálra van ítélve. Az nem lehet kiindulópont, hogy "Mert az menő". De mire érdemes figyelni mindenképpen? A 10 leggyakoribb okok listája a cikk alján.

Alkalmazásleállások és hibák

Ha egy alkalmazást beküldesz elbírálásra, akkor az a végleges verzió legyen. Ne legyenek benne hibák, de legfőképpen ne álljon le az alkalmazás csak úgy.

Hibás hivatozások

Minden gomb, hivatkozás és funckió legyen elérhető. Nem csak az alkalmazáson belül, de az alkalmazásinformációknál is. Mindig legyen friss és elérhető például az a link, ahol a felhasználók segítséget kérhetnek tőled, lehessen tudni, hogy kell-e előfizetés hozzá vagy ingyenes és milyen kategóriába sorolható az alkalmazás. Legyen egy link az adatvédelmi irányelvekre is.

Helykitöltő tartalom

Beküldés előtt tisztázd le az alkalmazásodat. Azok az alkalmazások, amik amolyan helykitöltő képeket és szövegeket tartalmaznak, biztosan visszautasítják.

Reklámok

Az az alkalmazás, ami be van jegyezve, mint reklámot tartalmazó app, de a tesztek során nincsenek benne reklámok, azokat visszautasítják. Ha egy alkalmazás pedig elvileg nem tartalmaz reklámokat és mégis van benne, szintén vissza lesz utasítva.

Webes tartalom beágyazása, linkek listája

Ha egy alkalmazás semmiben sem tér el a webes felület mobilra optimalizált változatától, akkor az az alkalmazás haszontalan és nagy eséllyel vissza lesz dobva. Az Apple azt akarja, hogy hasznos alkalmazásokat lehessen elérni a boltjában.

Túl hasonló alkalmazás

Ha egy igényt már kielégít egy alkalmazás, akkor olyat ne csinálj. Nagy eséllyel visszadobja az Apple az alkalmazásodat, ha semmi újat nem ad egy már meglévő alkalmazáshoz képest.

Pontatlan leírás

Mindig gondosan ügyelj az alkalmazásod leírására, mert ha az nem logikus, nem tartalmaz minden információt vagy épp felesleges mondatokkal van tömve, akkor szintén nagy esélye van, hogy visszautasítják.

A 10 leggyakoribb ok, amiért visszautasítottak alkalmazást Augusztus 21 és 28 között




14% Túl kevés információ az alkalmazásról
8% Guideline 2.2: Az alkalmazás hibákkal tömve lett beküldve
6% Nem illeszkedik a Developer Program License Agreement-el
6% Guideline 10.6: Az Apple és a vásárlók szeretik az igényes, egyszerű, kreatív és jól átgondolt alkalmazásokat. Ha az alkalmazásod túl komplex vagy nem üti meg az Apple mércéjét, akkor visszautasításra kerül
5% Guideline 3.3: Azok az alkalmatások, amelyeknek a neve, leírása vagy képernyőképei nem relevánsak az alkalmazással, azokat visszautasítják
5% Guideline 22.2: Ha az alkalmazás megtévesző tartalommal, névvel vagy ikonnal rendelkezik, akkor az Apple vissza fogja utasítani
4% Guideline 3.4: Az alkalmazás nem ugyan azon a néven szerepel az boltban, mint telepítés után a készüléken
4% Guideline 3.2: Az alkalmazás nem tartalmazhat helykitöltő elemeket
3% Guideline 3.8: A fejlesztők felelősek az alkalmazás értékeléséért. Az Apple megváltoztathatja és törölheti a nem megfelelő értékeléseket
2% Guideline 2.9: Ha egy alkalmazás "beta", "demo", "trial" vagy "test" verzió, akkor vissza lesz utasítva


Összességében a a Top10 a teljes lista 58%-át fedi le. A maradék 42%, minden más eset, amiknek az előfordulása kisebb mint 2%.

Forrás: developer.apple.com
nincs még hozzászólás