Az Android volt tavaly a legsebezhetőbb rendszer

2017. január 10.
2.8921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Habár a világ egyik legnépszerűbb mobilos operációs rendszeréről van szó, a Buisness Insider beszámolója szerint mégis az Android volt tavaly a legsebezhetőbb mind közül, hiszen több mint 500 olyan hibát találtak benne, amely kritikus volt a feltörhetőség szempontjából.

A lista ennek megfelelően úgy került összeállításra, hogy melyik operációs rendszerben találtak olyan sérülékenységet, amely a hackerek számára megkönnyíti a behatolást és a feltörést, amivel kapcsolatban érdekesség, hogy a Windows 10 jobban vizsgázott három Linux disztribúciónál is.

A CVE Details adatai szerint ugyanis a Debian, az Ubuntu és a Linux Kernel is több kritikus hibát tartalmazott, mint a Windows 10, érdekesség pedig, hogy az Android több mint 500 hibájával szemben az iOS ezúttal jóval biztonságosabb volt a maga 160 felfedezett problémája révén.

További érdekesség, hogy ez 2015-höz mérten rendkívül éles fordulat, hiszen akkor még az iOS volt a lista élén közel 400 hibával, miközben az Androidos rendszerek alig 120 sebezhetőséggel küszködtek.

Az Android volt tavaly a legsebezhetőbb rendszer - 2. kép

3 hozzászólás

Levi87

2 éve, 7 hónapja és 20 napja

Meglepett a Win10, sosem gondoltam volna hogy ilyen statisztikát fogok látni!

válasz erre

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 20 napja

Na ez most meglepett.

válasz erre

rDAVE

2 éve, 7 hónapja és 20 napja

Minden lista gyanús, ahol a Win első. Egyébként az Androidnál rosszabb lehet a helyzet, mert elég sok telót adnak ki régebbi droiddal és biztonsági frissítéseket se nagyon szokás kiadni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink