Advertisement
?>

Ahogy eddig is mondtuk: az Android keretrendszerén alapul a Huawei-féle HarmonyOS

2020. december 28.
51.1071
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár sokszor leírtuk már itt az Androgeeken, hogy a Huawei-féle HarmonyOS gyakorlatilag nem más, mint egy Google-szolgáltatások nélküli, maximálisan a saját képükre formált Android operációs rendszer, de egészen mostanáig erre nem igazán voltak konkrét bizonyítékot.
Advertisement

Csakhogy pár nappal ezelőtt nagyot fordult a világ, a Huawei kiadta a HarmonyOS 2.0 béta változatát, amiben alaposabban el tudtak merülni az emberek, és mint kiderült, a szoftver keretrendszere gyakorlatilag teljes egészében az Androidra épül fel.

A fejlesztőknek mindezt a rendszerpartíció alaposabb áttanulmányozását követően sikerült kideríteniük, noha a fentieket egyébként sem tagadta soha a Huawei, akik már korábban elismerték, hogy az AOSP, vagyis az Android nyílt forráskódú projekt egyfajta ugródeszkaként szolgál ahhoz, amit a HarmonyOS meg próbál valósítani.
Advertisement
5 hozzászólás

technomancer

2 hónapja, 1 hete

Megint csak a nagy duma volt akkor, jól van...

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 hete

Hát igen, ment a ködösítés, de azért ez várható volt.

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 1 hete

Valamivel meg kell őrizni a kompatibilitást.

válasz erre

TEchie

2 hónapja, 1 hete

Várható volt, hogy nem írnak nulláról egy rendszert.

válasz erre

rDAVE

2 hónapja, 1 hete

Azért ez a x.d.a "cikk" nem valami mély... Persze könnyen lehet, hogy elég ennyi bizonyíték, de sokat nem számít, hogy a nyílt doridra épül-e, mert bele lehet abba is rendesen piszkálni.
Az appok futtatása meg teljesen külön téma. Volt már nem Androidos OS is, ami futtatta az Android appokat (pl a Blackberry OS) és Androidból is lehet olyat hegeszteni, amin nem kezel Androidos cuccokat.

válasz erre
Advertisement

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink