Az amúgy ingyenes LibreOffice a Microsoft Store-ban 3 dollárba kerül

2018. július 23.
2.7891
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Megjelent a Microsoft Store-ban a népszerű, és a redmondi cég megoldásának, az Office-nak a legjobb alternatívája a LibreOffice, ám a listázásban észlelhetünk valami bizarr dolgot.

Ez pedig a fizetős mivolta, hiszen az amúgy ingyenes LibreOffice a Windows 10-es eszközökre szánt változata mellett egy 2,99 dolláros árcédulát láthatunk, ez pedig több mint fura.

Egyelőre nincs hivatalos álláspont a The Document Foundation részéről az esettel kapcsolatban, így ha optimisták szeretnénk maradni, akkor azt mondhatnánk, hogy ez csak valami fatális véletlen.

Persze a szkepticizmus felüti a fejét és merészebbnél merészebb gondolatok is megfordulnak a fejünkben, ám a valóság valami olyasmi lehet, hogy ez egyfajta donáció a .NET keretrendszerre íródott szoftver fejlesztőinek támogatására.

Vagy ami még valószínűbb, hogy ennek a "verziónak" semmi köze a The Document Foundation-höz, hiszen fejlesztőként a .net van feltüntetve, magyarul csak egy szokásos kamuverzió, így inkább nem is ajánljuk senkinek a letöltést, amíg ki nem derül az igazság.
2 hozzászólás

TEchie

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

Hihetetlen, mennyire kontrollálatlan a Microsoft Store. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

Tuti hogy ez valami fullkamu.

válasz erre