Az Amerikai Védelmi Minisztériumnak magyarázkodnia kell a kongresszus előtt a műholdjai miatt

2021. december 10.
58.5761
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A képviselőház által december 7-én elfogadott és a szenátusnak megküldött 2022-es nemzetvédelmi felhatalmazási törvény utasítja a Pentagont, hogy tájékoztassa a törvényhozókat a kereskedelmi műholdas kommunikációs szolgáltatások katonai felhasználásáról, különösen a nem geostacionárius pályán keringő műholdakról.

A rendelkezés válaszként szolgál azokra a helyekre, ahol nagy sebességű internetkapcsolatra van szükség. Leginkább a haditengerészet hajóit és más olyan helyeket céloznak, ahol nincs földi távközlés.

A nem geostacionárius pályán, például közepes Föld körüli pályán (MEO) és alacsony Föld körüli pályán (LEO) keringő műholdak sokkal alacsonyabb magasságban vannak, mint a hagyományos GEO műholdak, amelyek 36 ezer kilométerrel az Egyenlítő felett állomásoznak. A MEO és LEO műholdhálózatok alacsony késleltetésű kommunikációs szolgáltatásokat nyújtanak, beleértve a nagysebességű internetet is.

Az NDAA előírja, hogy a védelmi miniszter nyújtson be a kongresszus védelmi bizottságainak egy jelentést a jelenlegi kereskedelmi műholdas kommunikációs kezdeményezésekről.

Ebbe beleértendőek az új, nem geostacionárius pályán keringő műholdas technológiák, amelyeket a védelmi minisztérium alkalmazott a műholdas kommunikációs átviteli teljesítmény növelése érdekében a katonai tárcák meglévő platformjain, amelyeket jelenleg az örökölt képességek korlátoznak.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

2 éve, 5 hónapja és 27 napja

Ezek a legnagyobb problémák náluk. Vicc.

válasz erre

Porthos

2 éve, 5 hónapja és 27 napja

Oké, be lesznek adva mi merre hogyan. Ettől még teli lesz szemetelve az űr...

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 5 hónapja és 27 napja

Pont ezekkel van problémájuk? röhögő smiley

válasz erre

muki

2 éve, 5 hónapja és 27 napja

Inkább Muskot kérdeznék meg a sok szemétről amit felküld.

válasz erre