Az Amerikai Űrhadsereg műholdzavarói kilőhetik az ellenség kommunikációs jeleit

2021. november 22.
71.0581
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Amerikai katonai tisztviselők és elemzők arra figyelmeztettek, hogy Kína és Oroszország olyan fegyverarzenált épít, amelynek célja, hogy megzavarja az Egyesült Államok űrbe telepített képességeit.
 

Az Egyesült Államok eközben saját képességeket épít ki az ellenséges űreszközök ellen. E rendszerek többsége titkos, de az űrhadsereg nyilvánosságra hozta terveit, hogy fejlett elektronikus zavarókat telepítsen az ellenség műholdas kommunikációs jeleinek megzavarására.

Az Amerikai Űrhadsereg műholdas zavaróját, a Counter-Communications Systems (CCS) Block 10.2 nevű, az L3Harris által kifejlesztett és 2020 márciusában hadrendbe állított műholdzavarót. A vállalat a múlt hónapban 125 millió dolláros szerződést nyert 16 CCS 10.2 egység 2025-ig történő legyártására, amelyeket az amerikai katonai bázisokon az államokban és a tengerentúli bevetéseken használnak.

Ed Zoiss, az L3Harris Space and Airborne Systems elnöke szerint a CSS lehetővé teszi a hadsereg számára, hogy uralja az elektromágneses spektrumot, ahogyan ő fogalmaz. Hozzátette, hogy azzal, hogy ellenségeik megtagadják az űreszközök használatának lehetőségét, megvédik az amerikai harci műveleteket.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hónapja, 3 napja

Nekem mindegy mit művelnek egymással odafent, csak ne hozzák le a balhét a Földre.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 napja

Hogy örülhetnek hogy végre van valami meló.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 4 napja

Ez már majdnem igazi űrcsata.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink