Az Amerikai Űrhadsereg műholdzavarói kilőhetik az ellenség kommunikációs jeleit

2021. november 22.
71.2411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Amerikai katonai tisztviselők és elemzők arra figyelmeztettek, hogy Kína és Oroszország olyan fegyverarzenált épít, amelynek célja, hogy megzavarja az Egyesült Államok űrbe telepített képességeit.

Az Egyesült Államok eközben saját képességeket épít ki az ellenséges űreszközök ellen. E rendszerek többsége titkos, de az űrhadsereg nyilvánosságra hozta terveit, hogy fejlett elektronikus zavarókat telepítsen az ellenség műholdas kommunikációs jeleinek megzavarására.

Az Amerikai Űrhadsereg műholdas zavaróját, a Counter-Communications Systems (CCS) Block 10.2 nevű, az L3Harris által kifejlesztett és 2020 márciusában hadrendbe állított műholdzavarót. A vállalat a múlt hónapban 125 millió dolláros szerződést nyert 16 CCS 10.2 egység 2025-ig történő legyártására, amelyeket az amerikai katonai bázisokon az államokban és a tengerentúli bevetéseken használnak.

Ed Zoiss, az L3Harris Space and Airborne Systems elnöke szerint a CSS lehetővé teszi a hadsereg számára, hogy uralja az elektromágneses spektrumot, ahogyan ő fogalmaz. Hozzátette, hogy azzal, hogy ellenségeik megtagadják az űreszközök használatának lehetőségét, megvédik az amerikai harci műveleteket.
figyelmeztettek, hogy Kína és Oroszország olyan fegyverarzenált épít, amelynek célja, hogy megzavarja az Egyesült Államok űrbe telepített képességeit.'>
3 hozzászólás

Kisfaludy82

2 éve, 7 hónapja és 10 napja

Nekem mindegy mit művelnek egymással odafent, csak ne hozzák le a balhét a Földre. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 10 napja

Hogy örülhetnek hogy végre van valami meló. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 7 hónapja és 10 napja

Ez már majdnem igazi űrcsata. mosolygó smiley

válasz erre